O lume pentru viață este o lume firească!

              Marșul pentru Viață de la Lupeni, aflat la ediția a XIV – a  a reunit sâmbătă zeci de credincioși, în mare parte tineri, femei, preoți, consilieri locali veniți să transmită societății mesajul ”că avem nevoie de copii și că femeile au nevoie de sprijinul nostru pentru a-i naște”.

În biserică,  ”preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină”, indiferent de confesiune,  au spus rugăciuni comune pentru sănătatea și împlinirea copiilor României, pentru pruncii nenăscuți sau avortați de mame iresponsabile

 Marșul a început de la Biserica Ortodoxă din Bărbăteni, iar participanții au străbătut pe jos, localitatea. Alături de aceștia a participat și primarul Lucian Resmeriță.

„Scopul acestui eveniment este unul nobil, este acela de a împiedica avorturile pe de o parte, pe de altă parte ştiţi foarte bine că natalitatea a scăzut foarte mult în ultima perioadă, dar marşul acesta este tocmai pentru a încuraja natalitatea. Fără doar şi poate susţin această cauză”, a transmis  primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Tema ediției a Marșului pentru viață din acest an a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă de douăzeci și cinci de ani, căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanov a fost printre organizatorii Marșului pentru viață în localitatea ei, a sprijinit tinere în criză de sarcină de când era în liceu și a fost o inimă a faptelor bune în comunitatea ei. Această ediție îi este dedicată ei și copilului nenăscut pe care l-a pierdut.

”O lume în care fiecare femeie însărcinată și fiecare copil sunt bineveniți și sprijiniți. Mesajul nostru se adresează întregii societăți, de aceea, demersul nostru este apolitic, neconfesional și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor. Suntem martorii lipsei de informare și educație integrală a tinerilor. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru educația generației tinere, pregătindu-i să ia decizii informate. Credem cu tărie că educația și informarea corectă sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societăți civilizate, care respectă drepturile omului. Știm că numai prin conlucrare și colaborare putem avea impact solid în societate. Nu milităm pentru interzicerea legală a avortului. În schimb, încurajăm respectarea acestui drept fundamental: aducerea pe lume a fiecărei fiinţe umane, a persoanei care se zămisleşte într-o altă persoană, oferind sprijin femeii însărcinate, potenţial aflată într-o situaţie fragilă şi dificilă. Respectul față de viață, în orice stadiu, este esența dezvoltării armonioase a societății umane”, au concluzionat organizatorii.

Dreptul la viață, libertate și demnitate a omului nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției.

”Să ne rugăm Maicii Domnului și tuturor sfinților să ne dăruiască bucuria pe care o dăruiește tuturor celor care ascultă de Dumnezeu și împlinesc voia Lui și celor care au grijă de copii ca daruri ale lui Dumnezeu, îi cresc în credință și îi pregătesc să devină nu numai buni cetățeni ai patriei pământești, ci și viitori cetățeni ai patriei cerești, după cum avem  exemplu familiei Sfântului Grigorie Palama, dintre care doi părinți, două fete și trei băieți – șapte persoane – sunt trecuți toți în calendarul Bisericii Ortodoxe. Aici vedem ce înseamnă darul vieții apreciat în lumina credinței și a faptelor bune, spre slava Preasfintei Treimi și mântuirea oamenilor”, a transmis și Patriarhul României, Daniel.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: