Încep lucrările de eficientizare energetică a blocurilor din municipiul Lupeni

        Valea Jiului este cuprinsă în programul ITI și una dintre componentele prin care este posibilă accesarea de fonduri europene sunt proiectele ce vizează eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe.

”Astăzi au fost eliberate primele trei autorizații.  În perioada următoare vor începe lucrările la alte patru  blocuri, care momentan se află în procedură de achiziție. Suntem într-o fază avansată cu documentele de proiectare pentru alte 11 blocuri. Pregătim documentația pentru încă un pachet de zece  blocuri în vederea identificării finanțării”, a anunțat primarul Lucian Resmeriță.

Reabilitarea termică se poate face  prin Programul Operațional Regional 2021-2027, iar programul  ar putea cuprinde: anveloparea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei, izolarea plafonului din subsolul blocurilor, refacerea hidroizolației teraselor. Lucrările vor cuprinde și înlocuirea conductelor deteriorate din subsolul blocurilor. Balcoanele vor fi închise cu termopan. În cazul balcoanelor de la parter, construite fără autorizație, proprietarii trebuie să intre în legalitate. Aceleași condiții se impun și în cazul acoperișurilor tip șarpantă și care nu au autorizație de construire, adică să intre în legalitate.

”Ne dorim să reabilităm multe dintre clădirile din localitatea noastră și ne-am axat în principal către blocurile unde deja s-au constituit asociațiile de proprietari. Putem accesa acum fonduri prin PNRR, iar bugetul local va fi folosit, în special, pentru accesarea de fonduri europene.  Îmi doresc să putem reabilita peste 30 de blocuri, într-un interval de cinci ani. Trebuie să profităm din plin de această oportunitate, de a folosi aceste fonduri în interesul și pentru dezvoltarea comunității noastre”, a conchis  Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: