Primenire la Procuratura Petroşani

dumitru ilinca    maniu  Relicvele ceauşiste de la Procuratura din Petroşani au părăsit sistemul judiciar spre o binemeritată pensie de un miliard de lei pe an. Dorica Maniu şi Dumitru Ilinca,  tartorii care au dominat ani de zile parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani protejând oamenii cu bani de braţul legii, au ajuns la o vârstă care nu le mai permitea prelungirea şederii pe scaunele pe care le-au ocupat zeci de ani, fiind eliberaţi la finele anului trecut prin decret prezidenţial,  semnat de preşedintele Iohannis. Dacă nu au lăsat niste viruşi de sămânţă, care să-i afecteze pe cei rămaşi, plecarea celor doi ar putea fi cel mai benefic lucru întâmplat în ultimii 25 de ani în justiţia din Valea Jiului. Mai benefic chiar şi decât plecarea cuplului Zeteş din fruntea judecătoriei Petroşani. Cunoscut şi ca “procurorul oamenilor cu bani”, Dumitru Ilinca a pus umărul pentru ca aceştia să scape de rigorile legii.

Alin Simota a fost scos prin anul 2010 basma curată de procurorul Dumitru Ilinca primind NUP la acuzaţia de emitere de file CEC fără acoperire cu un prejudiciu estimat la 2 miliarde de lei vechi. Şmenul fiind mult prea evident chiar şi pentru justiţia din România, cazul a fost preluat de procuroarii de la Deva.

Procurorul Dumitru Ilinca este cel care i-a scăpat de braţul legii şi alţi oameni de afaceri din Valea Jiului. Este cazul lui Constantin Grecu, cel despre care poliţiştii au spus că a ucis un om pe trecerea de pietoni, dar despre care procurorul spunea că a lovit victima în afara zebrei şi că poliţiştii au comunicat eronat modul în care a avut loc   accidentul mortal.

Acelaşi procuror petroşănean a apreciat într-un mod original şi gravitatea faptelor unui alt om de afaceri din Petroşani surprins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Ilinca l-a scăpat pe Emil Bercea pentru că acesta primise mai multe diplome, atât de la Registrul Comerţului cât şi de la instituţii media din Valea Jiului. Motivarea dată de Ilinca în acest caz a fost neagreată de procurorul general Laura Codruţa Kovesi care a retrimis dosarul finalizat de inventivul procuror fix la faza iniţială.

One comment

  1. rusu constantin spune:

    Maniu și Ilinca sunt cei care au favorizat grupul infracțional organizat și inițiat de infractorul Pavel Ghe.Iuliu, timp de peste 7 ani de zile.Tov.Maniu și tov.NUP-SUP au muncit pe brânci ca să-i scoată basma curată pe toți membrii grupării infracționale.Pentru aceste merite deosebite statul român oferă celor doi nemernici câte o pensioară de circa un miliard de lei vechi pe lună.În semn de adâncă prețuire, tov.Ridzi conferă jigodiei titlul de… Blestemaților !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: