Vertical race – Adrenalină şi suspans la Parâng Night Challenge

         parangul night challenge    Parângul Night Challenge este o competiţie sportivă nocturnă, care se va desfăşura în data de 21 februarie începând cu ora 18,30, în Masivul Parâng.

Traseul este în lungime de 4,5 km cu startul de la baza Pârtiei B şi cu sosirea pe Vârful Parângul Mic. Sunteţi invitaţi să cuceriţi falnicul nostru pisc, fie împingând în beţele schiurilor de tură, fie în alergare. Competiţia se adresează, deopotrivă, atât sportivilor profesionişti cât şi celor amatori. Se va concura pe două categorii de vârsta la masculin (-5 şi + 35 de ani), iar la feminin categoria este „Open”. Marele merit de a implementa cu succes acest proiect inedit, îi revine Asociaţiei Sportive Bike & Run Petroşani. „Avem ce promova şi o facem! Cuvântul de ordine este „tradiţia” şi, iată-ne ajunşi la ediţia a doua, aşa cum am promis anul trecut. Dorim să promovăm cât de mult acest munte minunat, la poalele căruia ne-a fost dat să trăim, şi minunata noastră Vale”, ne-a declarat Avram Iancu, preşedintele AS Bike & Run Petroşani, un personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Deşi mai sunt trei săptămâni până la concurs deja putem regăsi pe lista de start peste 50 de sportivi din toate colţurile ţării, începând de la Iaşi şi până la Arad. Se preconizează multe înscrieri în ultima săptămâna dinaintea concursului, numărul concurenţilor putând depăşi 100 de persoane. Fiecare participant care va termina cursa, va primi o diplomă de participare, o medalie de finisher, un tricou tehnic inscripţionat iar primii trei clasaţi, la toate categoriile, îşi vor împărţii fondul generos de premiere cât şi articolele sportive puse în joc. Petrecerea „after race” şi festivitatea de premiere va avea loc la Pensiunea Ayana, situată în imediata apropiere a locului de start.

„Un proiect de asemenea anvergură nu s-ar putea realiza fără sprijinul unor oameni minunaţi, iubitori de munte, iubitori ai Văii Jiului. Nu-i vom enumera acum, deoarece la numărul celor deja implicaţi, cu siguranţă, se vor mai adăuga şi alţii. N-am dori să omitem pe cineva, aşadar, acestora le vom acorda un spaţiu special la momentul potrivit”, ne-a mai declarat Avram Iancu.

Şirul luminos format de lanternele frontale ale sportivilor, făcliile şi balizele luminoase ce vor marca traseul, vor face deliciul cursei. Odată ajunşi în Vârf, oraşele Văii luminate în noapte vor alcătui o privelişte de vis pentru toţi sportivii ţării care au dat curs provocării nocturne a Parângului. Cu siguranţă proiectul „Parângul Night Challenge” implementat de către Avram Iancu şi echipa AS Bike & Run Petroşani, constituie an de an, un episod concret la turismul ca alternativă a Văii Jiului. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial al competiţiei: http://parangulnight2015.bike-run-petrosani.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: