Primăria Petroşani şi-a sărbătorit seniorii comunităţii şi a primit colindători

          OLYMPUS DIGITAL CAMERA  A devenit deja o tradiţie ca în    preajma sârbătorilor de iarnă, Sala de Marmură să găzduiască diferite evenimente. Administraţia locală a primit în aceste zile cete de colindători în cadrul festivalului care se organizează an de an. Mesajul tuturor este de a aduce vestea cea bună a Naşterii Domnului.

Rând pe rând au evoluat în faţa consilierilor locali, directorilor de instituţii, grupuri de la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani, preoţi, alţi   colindători de la alte ansambluri şi instituţii. În cadrul evenimentelelor derulate de primăria Petroşani s-a regăsit şi premierea cuplurilor care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsătorie. Este un eveniment unic şi pentru acest luccru primarul municipiului Petroşani i-a felicitat pe sărbătoriţi şi le-a spus celor prezenţi: „Rolul nostru este acela de a vă adresa respectul şi preţuirea noastră pentru tot ceea ce aţi făcut pentru familiile dumneavoastră, pentru   comunitate şi pentru ţară. Cred că astfel de momente trebuie sărbătorite împreună şi cred că trebuie să ne bucurăm de această performanţă. La mulţi ani şi sărbători fericite”.

Au fost felicitaţi: Ecaterina şi Ştefan Andrei, Ileana şi Iosif Călina, Ileana şi Traian Ciopei, Maria şi Stan Dinuţi, Maria şi Victor Drăghici, Maria şi Petru Fiţean, Elena şi Lazăr Goia, Elena şi Constantin Iacob, Marta şi Attila Orban, Ecaterina şi Constantin Rusu, Eva şi Nichita Tulbureanu, Sofia şi Victor Radu. Iar pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice în şedinţa de consiliu s-au aprobat facilităţi la transportul public pentru persoanele care au împlinit 65 de ani ale căror venituri cumulate sunt mai mici de 1000 de lei pe lună, pentru persoanele care au împlinit 65 de ani şi sunt beneficiare ale venitului minim garantat, însoţitorii persoanelor cu handicap grav, etc. Şi tot pentru persoanele vârstnice de săptămâna viitoare în mai multe locaţii din municipiul Petroşani se va organiza „Revelionul Pensionarilor”.

Iar joi, a fost rândul beneficiarilor de la Casa Pollicino şi a altor centre sociale din municipiul Petroşani să-i colinde pe cei din Primărie şi să le ofere un frumos program artistic. „Am ţinut să fiu alturi de aceşti copiii care fac progrese pe zi ce trece, iar programul artistic pe care ni l-au pregătit a fost unul mai special, aşa cum sunt şi ei”, a declarat primarul petroşănean.

Elena DRAGOMIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: