La Lupeni, impozite şi taxe pentru anul fiscal 2015 la nivelul anului 2014

Resmerita tricolor    La nivelul municipiului Lupeni s-a stabilit ca impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal 2015 să se menţină la nivelul anului 2014. Pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a impozitului datorat întregului an, în cazul persoanelor fizice şi juridice, se vor acorda următoarele bonificaţii: în cazul impozitului pe clădiri -10%, în cazul impozitului pe teren 10%, în cazul mijloacelor de transport 10%.

„Voi solicita deasemenea menţinerea taxei speciale instituită de Consiliul local al municipiului Lupeni în anul 2003 pentru finanţarea activităţii de prevenire, patrulare şi salvare a turiştilor accidentaţi în zona montană, la acelaşi nivel precum şi zonarea localităţii conform prevederilor HCL 122/2003 privind aprobarea delimitării zonelor din intravilanul şi extravilanul municipiului nostru”, a spus primarul Cornel Resmeriţă.

Consilierii locali din municipiul Lupeni au aprobat şi noile taxe pentru activitatea de stare civilă pe anul 2015. Acestea au fost stabilite de Compartimentul de Stare Civilă. În conformitate cu art.24 alin.1 din Legea 110/1996 republicată, căsătoria poate fi încheiată la sediul SPCLEP, la primărie, ori la un sediu destinat acestui scop stabilit de primarul localităţii. Datorită numărului mare de persoane care solicită acestui serviciu oficierea căsătoriei în afara orelor de program în alte locaţii decât cele special destinate s-au instituit alte taxe pentru activitatea de stare civilă. Astfel, taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare sau după programul de lucru în cadrul SPCLEP sau Primăria Lupeni va fi de 100 lei. Taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare sau după programul de lucru în alte locuri decât cele special amenajate, exlusiv straţiunea Straja va fi de 200 de lei. Cei care doresc să oficieze căsătoria în staţiunea Straja vor achita o taxă de 300 de lei. Taxa pentru oficierea căsătoriei în timpul programuluide lucru, în alte locuri decât cele special amenajate, exclusiv staţiunea Straja va fi de 150 de lei. Iar taxa pentru oficierea căsătoriilor pentru persoanele care nu au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Lupeni, va fi de 300 de lei.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: