Ionuţ Molnar, cel mai bun karatist de la CSM Jiul Petroşani

            Anul 2014 a fost unul foarte bun din punct de vedere al performanţelor pentru karatiştii de la CSM Jiul Petroşani pregătiţi de Radu Polifronie şi Alina Tinca. Peste 50 de sportivi alcătuiesc un grup unit la secţia de karate a CSM Jiul Petroşani, acolo unde rezultatele vorbesc de la sine. Astfel, sportivii lui Radu Polifronie au pus mâna pe titluri naţionale la cadeţi, juniori, tineret şi seniori şi nu în ultimul au obţinut Cupa României, la secţiunea cluburi. În spatele acestor rezultate se ascund multe sacrificii având în vedere faptul că sportivii sunt şi elevi şi studenţi.

            „A fost un an destul de încărcat în competiţii sportive şi ţin pe această cale să le mulţumesc părinţilor care au fost alături de noi şi nu în ultimul rând autorităţilor locale”, spune Radu Polifronie. La nivel de rezultate cel mai medaliat sportiv al clubului petroşenean este Ionuţ Molnar, un sportiv de 15 ani şi care a obţinut locul trei la Open-ul Serbiei, la cadeţi, iar al Open-ul Ungariei s-a situat pe locul trei la juniori şi un alt loc trei la cadeţi. De asemenea este campionul naţional al României, inter-stiluri la individul şi pe echipe şi nu în ultimul rând campion la Cupa României, individual şi pe echipe. Un alt sportiv cu rezultate bune este George Condescu, seniori, campion naţional de tineret şi seniori şi de asemenea selecţionat la Lotul Naţional al României. Este medaliat la Open-ul Serbiei cu medalie de bronz unde a mai obţinut şi un loc cinci, pe echipe. Alţi sportivi care s-au mai evidenţiat şi sunt în topul rezultatelor: Robert Sebeşi, medaliat cu bronz la Open-ul Turciei, la juniori, Mihai Ridzi, locul trei la Open-ul Ungariei şi Ionuţ Ipate de asemenea locul trei la Open-ul Ungariei, pe echipe.

„Băieţii au excelat anul acesta, dar am avut şi fete cu rezultate bune cum este cazul Alinei Tinca, revenită în circuit şi care a luat titlul naţional la senioare, Ştefania Hatfaladi, care s-a remarcat la junioare, Diana Panaite la cadete, iar la mini cadete aş vrea să evidenţiez evoluţia Mirunei Mălăuţă şi a Andreei Polifronie”, spune antrenorul Radu Polifronie.

Din spate vine tare o altă generaţie cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani din care se remarcă: Alexandru Bratu, Vlad Vâslă, Alexandru Tofan, Ana Jura, Raluca Mureşan.

„Anul viitor sperăm să ne menţinem în topul rezultatelor şi să reuşim să onorăm toate competiţiile din calendarul competiţional care ne pot propulsa sportivii spre loturile naţionale. În acest fel munca noastră nu este în zadar”, a încheiat antrenorul karatiştilor care vor fi premiaţi, vineri, de către Primăria Petroşani.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: