Universitatea Petroşani a jucat finala mică la ,,Cupa Crăciunului”

  cupa-craciunului  Radu Şchiopu de la Universitatea Petroşani a fost declarat ca fiind cel mai tehnic jucător al competiţiei ce a fost câştigată de echipa gazdă. Astfel, juniorii clubului CFR Simeria au câştigat competiţia pe echipe şi titlul acordat celui mai bun jucător la ediţia a III-a a „Cupei Crăciunului”, rezervată jucătorilor născuţi în 2003, desfăşurată la Simeria. Feroviarii au obţinut şapte puncte din nouă posibile în grupa preliminară A, iar în finală au dispus, cu scorul de 1-0, de Arsenal Craiova, câştigătoarea grupei B. La individual, ceferiştii au cucerit trofeul acordat celui mai bun jucător al turneului. Competiţia a fost organizată de Primăria oraşului Simeria şi Clubul Sportiv CFR Simeria şi a aliniat la start opt echipe din judeţele Hunedoara, Alba şi Dolj.

Universitatea Petroşani a jucat finala mică dar a fost învinsă în cele din urmă cu scorul de 3-1 de Viitorul Abrud, situându-se pe un onorant loc patru. Trofeul golgheterului i-a revenit lui Valentin Oancea de la Viitorul Abrud, autor a şase goluri, iar trofeul acordat celui mai bun portar l-a cucerit Cosmin Uroiocea, de la Arsenal Craiova. Radu Şchiopu de la Universitatea Petroşani a fost considerat cel mai tehnic jucător al turneului, Paul Motora de la Viitorul Abrud a primit premiul pentru „portarul cu cel mai bun joc de picior”, iar Paul Stanimirescu de la Universitatea Petroşani a fost desemnat ca fiind cel mai tânăr jucător al turneului. Echipa Unirea Veţel a fost recompensată cu trofeul de cea mai fair-play echipă. Echipa clubului CFR Simeria, antrenată de Dorin Costea, a devansat în grupa A echipele cluburilor Universitatea Petroşani (antrenor Gabriel Niţu), Dacia Orăştie (antrenor Petre Dumitreasa) şi Unirea Veţel (antrenor Viorel Doarvoş). La rândul său, gruparea Arsenal Craiova (antrenor Florinel Luţă) a fost lideră în grupa B în faţa formaţiilor Viitorul Abrud (antrenor Costică Moldovan), Primavera Deva (antrenor Sandu Moga) şi CFR Simeria II. Cele două câştigătoare ale grupelor s-au întâlnit în finala mare, iar feroviarii s-au impus cu 1-0, câştigând trofeul. În meciul pentru medaliile de bronz, Viitorul Abrud a dispus de Universitatea Petroşani cu scorul de 3-1.

„A fost cea mai puternică ediţie a turneului Cupa Crăciunului, la această categorie a jucătorilor de 11 ani. Ca dovadă, majoritatea meciurilor au fost foarte disputate şi echilibrate, iar rezultatele au fost sub semnul întrebării până în ultimele momente”, a precizat antrenorul Dorin Costea, de la CFR Simeria, organizatorul competiţiei. Organizatorii au acordat cupe pentru primele trei clasate şi diplome onorifice tuturor celor opt echipe participante. În plus, s-au acordat şi şase trofee individuale, care i-au răsplătit pe jucătorii care s-au remarcat prin calităţi deosebite sau reuşite personale. Titlul de „cel mai bun jucător”, a fost cucerit de Ciprian Bostan, de la CFR Simeria I. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: