Elevii vulnerabili și familiile sunt prioritare pentru PSD

              Programul „Sprijin pentru România”, are  o componentă socială în valoare de 1 miliard de euro,  și  se adresează familiilor cu venituri mici, cu cel puţin doi copii sau monoparentale, acordarea de stimulente suplimentare pentru elevii cu burse sociale, în perioada şcolară pentru rechizite, haine şi alimente.

Ministerul Familiei a decis, la începutul acestui an, prelungirea celor două măsuri de sprijin pentru tineri prin extinderea categoriilor de persoane eligibile, vârsta acestora, sumele acordate şi destinaţia utilizării banilor.

La programul „Family Start” au fost introduse familiile monoparentale, asistenţii maternali care au copii în plasament. În ceea ce priveşte programul „Student Invest” vor intra şi medici rezidenţi, masteranzii şi doctoranzii. Din acest motiv vârsta eligibilă creşte la 45 de ani. Totodată, e vorba şi de creşterea sumelor care pot fi accesate. La „Student Invest” sumele care pot fi accesate se majorează de la 50.000 de lei la 75.000 de lei, iar la „Family Start” de la 75.000 de lei la 150.000 de lei.

Cu privire la categoriile noi de cheltuieli eligibile, acestea includ acum şi dotarea unei locuinţe cu panouri fotovoltaice, renovarea locuinţei, achiziţia unei maşini second-hand, orice tip de autoturism, nu doar cele cu 7 locuri destinate familiilor cu mulţi copii, electrocasnice noi.

De asemenea, a pornit de la finalul anului trecut „Programul pentru stimularea şi creşterea natalităţii” prin distribuirea voucherelor în valoare de până la 15.000 de lei pentru realizarea tratamentelor şi procedurilor de fertilizare la femeile care doresc să aibă copiii şi nu pot pe cale naturală.

Arthur Gărdescu

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: