Caravana cunoașterii ajunge și în Valea Jiului în 27 și 28 februarie

                ”Printr-o muncă susținută și o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura țării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziție de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru a aduce la cunoștința fermierilor programul, continua campania întitulată ”Caravana Cunoașterii ” și în Valea Jiului, după următorul program: luni 27 februarie de la orele 11.00 sunt așteptați fermierii din Vulcan și Aninoasa, iar de la orele 13.00 vor fi informați cei din Petroșani, iar marți, 28 februarie de la orele 11.00 fermierii sunt așteptați la Uricani și de la orele 13.30 la Lupeni. 

Fermierii vor putea depune Cererea de Plată, în perioada 01 martie – 15 mai, fără a se prezenta la Centrele APIA, doar prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

Începând cu această Campanie, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin intervenții/măsuri aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, în conformitate cu Planul Strategic PAC 2023-2027, respectiv PNDR 2014-2020, sprijin finanțat de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) şi de la bugetul naţional (BN), denumite astfel: plăţile directe decuplate; plățile directe cuplate;  ajutoare naţionale tranzitorii (plăţi din bugetul naţional); măsurile de dezvoltare rurală pentru care fermierii pot solicita plăți compensatorii:  din cadrul PNDR 2014-2020: – Măsura 10 – Agro-mediu şi climă (M.10);  – Măsura 11 – Agricultură ecologică (M.11); – Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (M.13)( sM13.1 și sM13.3).  din cadrul PS PAC 2023-2027 și   DR-10 – zone afectate de constrângeri naturale semnificative (DR-10).

”Împreună cu colegii de la DAJ, AFIR, Dezvoltare Rurală și Zona montană, sprijiniți de primarii localităților vom continua acțiunile de informare despre PNS 2023-2027. Aceste întâlniri se organizează cu scopul de a-i ajuta pe fermieri cu cât mai multe informații, concrete, privind accesarea fondurilor pentru agricultură, dar și pentru a discuta despre problemele cu care aceștia se confruntă.

Și mă bucur că am alături pe cei mai destoinici colegi, care clasează APIA Hunedoara pe un loc fruntaș la nivel național.  Sunt colegi care au lucrat zi de zi în campanii, pentru că APIA va fi întotdeauna alături de fermieri”, a ținut să declare directorul executive al APIA, Veronica Topor.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: