Barajul de la Valea de Pești funcționează în parametri optimi și condiții de siguranță

             După cum se știe, în zilele de 13 și 14 februarie, au avut loc două cutremure de peste 5 grade pe scara Richter, urmate de mai multe replici cu epicentrul în zona orașului Târgu Jiu. Ca urmare a mișcărilor seismice, la barajele de categorie B aflate în administrarea ABA Jiu, din zona de influență a cutremurelor, s-a urmărit comportarea barajelor, a echipamentelor hidromecanice, precum și debitul de infiltrație.

În cadrul inspecției vizuale a șefului de formație și a responsabilului UCC al SHI Petroșani s-au inspectat coronamentul barajului, paramentul amonte și aval, casa vanelor, casa puțului, echipamentul hidromecanic și debitul de infiltrații de la drenuri, constatându-se că nu s-au produs modificări privind funcționarea în siguranță a barajului.

S-au executat manevre cu vana golirii de fund și vana conductei de alimentare cu apă a stației de tratare, s-au măsurat debitele de infiltrații care s-au încadrat în limitele admise, s-a verificat sistemul de alarmare prin pornirea sirenei aflată la casa puțului.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: