Cupa Baloo, la sfârșitul acestei săptămâni

            În acest week-end, stațiunea Straja va fi luată cu asalt de cei care vor participa la cele două competiții de schi. Primii, care vor intra în concurs vor fi prichindeii,  care se vor întrece pentru câștigarea premiilor puse în joc în cadrul Cupei Baloo, dedicată ursului – mascotă al stațiunii.   Ursul Baloo împlinește anul acesta, 23 ani. Este ”Cetățeanul de Onoare” al stațiunii și, de aceea, organizatorii competiției  vor pune în joc premii consistente  în bani, diplome, medalii,  precum și alte surprize.

Săptămâna trecută, dar și în cele care urmează, stațiunea Straja este ocupată în proporție de 90%.

„Îi invităm pe toţi turiştii, dar şi pe cei mici să-i fie alături lui Baloo, să-i cântăm împreună “La mulţi ani”!  Vom avea multe surprize pentru cei mici, li se va explica povestea lui Baloo, că ursul normal trebuie să trăiască în pădure şi de ce Baloo a ajuns să fie aici, alături de noi în Straja. El a devenit mascota staţiunii şi, de 23 ani este vizitat de toţi cei care vin la noi în staţiune atât iarna, cât şi în taberele de vară. Va fi cu siguranţă o zi deosebită pe care mulţi nu o vor uita, vom avea premii şi multe alte surprize”, a ţinut să declare Emil Părău, organizatorul concursului.

Stațiunea Straja este cel mai bun exemplu de parteneriat între administrația publică locală și mediul privat și putem spune că este o stațiune unicat care dispune de toate utilitățile necesare: energie electrică, apă și canalizare, există un lac de acumulare care alimentează tunurile de zăpadă, la necesitate, s-a construit un nou telescaun, investiții private și există două firme care administrează pârtiile.

Este ca într-o familie, fiecare contribuind la dezvoltarea stațiunii. Stațiunea are cele mai bune pârtii din țară, peste 28 de kilometri.

Administrația locală are în intenție să achiziționeze autobuze care să facă transferul turiștilor până la telegondolă.

”Ne dorim ca și pe viitor să existe investiții în Straja atât din partea noastră,  cât și din partea mediului privat. Pentru Straja avem depus și un proiect în valoare de cinci milioane de euro care vine  să completeze investițiile actuale. Prin acest proiect ne dorim să facem pasarela de trecere de la Pârtia 3 la Pârtia Baloo, un garaj pentru ratrac, mai multe tunuri de zăpadă și alte aparaturi necesare stațiunii. Ne dorim ca imaginea stațiunii să fie în fiecare an tot mai bună pentru că avem turiști din toată țara care ne vizitează. Acest lucru este benefic, atât pentru noi ca și administrație locală, cât și pentru cei care sunt angajați sus, în stațiunea Straja. Împreună cu principalul nostru partener, cei de la Consiliul Județean Hunedoara dorim să construim  și o parcare supraetajată în partea de sus a stațiunii, pentru a putea spori confortul turiștilor și de a crește numărul locurilor de parcare”, a spus și  Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Autoritățile locale susțin că, în viitorul apropiat, aici va fi cel mai mare domeniu schiabil din estul Europei și din țară, dacă se vor continua investițiile care urmăresc unirea cu  Pasul Vâlcan.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: