Staţiunea Straja e în top

              Mii de turiști au luat cu asalt stațiunea Straja weekendul trecut ca să se bucure de feeria iernii ori să practice sporturile preferate. Pârtiile sunt perfecte și se schiază pe un întreg munte.

Copiii,  dornici  să învețe din tainele sporturilor de iarnă i-au solicitat la maxim pe monitorii de schi, Straja, având una dintre cele mai experimentate scoli naționale în acest domeniu.

Turiștii au stat maxim zece  minute la rând la telescaun, nu ca în alte stațiuni ale țării și dincolo de nemulțumirile unora, care critică, și unele sunt pe bună dreptate, acestea pot fi remediate prin implicarea factorilor responsabili.

Vești bune vin și de la cei care administrează domeniul schiabil, în acest weekend s-a redeschis pârtia și telescaunul Baloo pentru începători și copii, iar în această săptămână se încearcă deschiderea pârtiei de sub telegondolă, cu lungimea cea mai mare, de peste opt kilometri.

Începând cu luna februarie, în staţiunea Straja vor începe competiţiile sportive.

”În prezent, în staţiune se schiază în condiţii optime, după ce am așteptat cu toții să ningă, iată că  bunul Dumnezeu ne-a ascultat rugămințile. Pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratrakurilor, aşa că, toți cei cere vin la  Straja pot  să schieze în cele mai bune condiţii. Din februarie și până în luna martie vom avea diferite competiţii sportive. Unele competiții sunt deja tradiție, Cupa Baloo, Bambi, Comexim și Veterenilor, dar mai avem și unele realizate în parteneriat cu partenerii noștri”, a ţinut să declare Emil Părău.

Straja este promovată de personalități politice și culturale, de  colegii care lucrează în mass media națională și locală, dar, în primul rând, prin  multitudinea de evenimente,  care se derulează  în perioada iernii prin competițiile sportive.

Cu toate aceste investiții făcute în ultimii ani, în domeniul schiabil, de administrația locală și alți parteneri privați  și prin încurajarea localnicilor în implicarea activă în turism și primarul  Lucian Resmeriță este convins că dezvoltarea turismului poate deveni un motor principal al economiei locale în anii care vor urma.

Iar un prim semnal încurajator este includerea municipiului Lupeni pe  traseul gastronomiei tradiționale Hunedorene, mulți dintre turiștii care ajung la Straja și în alte locații, pot  degusta din aceste produse.

”Vom face în continuare investițiile, și tot ceea ce este necesar,  pentru a aduce Stațiunea Straja acolo unde îi este locul: printre cele mai bune stațiuni de munte din România și, de ce nu, din sud-estul Europei, inclusiv prin continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, spre Vulcan.  Iar stațiunea  Straja este una în care,  raportul de calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este  unul acceptabil pentru toate buzunarele”, a transmis  edilul lupenean.

 

Angella Dumitrașcu

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: