ZIUA MONDIALĂ A ZĂPEZII, în weekend la Straja

        Ninge ca în povești în stațiunea Straja, iar pârtiile sunt perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Stratul de zăpadă depus, care a ajuns la 50 cm, pe alocuri,  poate permite practicarea cu succes și în condiții de siguranță, a schiului și snowboardingului.

Cei care vor ajunge la finele acestui weekend în stațiune pot beneficia și de pachete de cazare la prețuri acceptabile, începând de la 110 lei/pe zi de persoană, dar se organizează și tabere de schi care pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. Precipitații se anunță și în zilele următoare, iar weekendul va fi unul de vis, conform prognozei meteorologice, cu mult soare și distracție pe pârtie.  Din acest weekend debutează și primele competiții de schi, când va fi sărbătorită și ZIUA MONDIALĂ A ZĂPEZII.  Copiii care doresc să învețe să schieze, pot primi lecții  GRATUITE  de la monitori, până la orele 13.00.

Se vor deschide pârtiile Mutu, deservite de teleschiul nr. 5, dar și Canal, deci în acest weekend se va putea schia pe patru pârtii. Se vor face eforturi susținute și pentru deschiderea pârtiei pentru copii, Baloo,dar și cea de sub telegondolă,  urmând să fie puse în funcțiune aici, lănciile achiziționate anul trecut.  Tarifele de schi pas rămân la același preț, comunicate la deschiderea sezonului, anul trecut. La datorie sunt și salvamontiștii, dar și jandarmii montani.

Administrația locală își stabilește din plin prioritățile, proiectele și investițiile care urmează să înceapă și să aibă impact asupra comunității locale, pe termen lung. Un astfel de  proiect a fost depus de Primăria municipiului Lupeni, care-și dorește dezvoltarea etapei a doua, a  domeniului schiabil și a stațiunii Straja. Acesta se ridică la peste cinci milioane de euro.

 ”Am depus la Ministerul Turismului un proiect, prin care am solicitat continuarea și modernizarea domeniului schiabil. Straja este stațiunea care, în fiecare an,  reușește să aducă mii de turiști.  Reușim în fiecare an să adunăm mai mulți bani la primărie pentru a putea să dezvoltăm comunitatea. Scopul meu este ca în timp de 10-15 ani să reușim ca, prin hotelurile pe care mi le doresc la baza agrementului și prin ceea ce are  în prezent primăria, adică prin telegondolă și pârtii, să avem un plus foarte mare,  astfel încât, să putem să dezvoltăm orașul și să nu mai fim dependenți de guvern și de alte resurse financiare.  Dacă s-ar finaliza proiectul care a fost aprobat în 2010, adică masterplanul care includea teren de fotbal, bazine, etc, am avea acel circuit complet astfel încât, am putea să funcționăm bine în toate anotimpurile. Iar acum, am stabilit să venim în sprijinul turiștilor, ca PARCAREA de la AGREMENT, cu aproximativ  500 de locuri, care deservește Telegondola Straja  să  fie GRATUITĂ TOT SEZONUL ”, a  transmis  primarul Lucian Resmeriță.

Acum, se așteaptă doar hotărârea de guvern care să aprobe amplu proiect, care poate transforma  domeniul schiabil din Straja în cel mai mare, din țară.  ”Vrem să continuăm investițiile și pe viitor, dar avem nevoie de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil,  să-l o unim cu Pasul Vâlcan urmând ca, în final, domeniul schiabil să cuprindă peste 50 kilometri de pârtie. Ne  bucurăm de sprijinul administrației locale, de sprijinul Consiliului Județean care a reabilitat drumul, dar și de alte investiții făcute cu diferiți parteneri”, a spus și cel care a pus suflet și a mizat pe un loz câștigător, care a  investit în dezvoltarea și modernizarea stațiunii Straja, Emil Părău.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: