La Timișoara a avut loc, astăzi, prima ședință a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional (PR) Vest 2022-2027

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a participat, în această dimineață, la Timișoara, la prima ședință a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional (PR) Vest 2022-2027.

Această structură asigură eficiența și calitatea implementării PR Vest 2021-2027 prin examinarea progreselor înregistrate, a problemelor care influențează performanța programului și a măsurilor luate pentru a le remedia.

Programul Regional Vest 2021-2027 are șapte priorități, iar sumele alocate sunt consistente:

  1. O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice – 236 milioane de euro;
  2. O regiune cu orașe Smart și o administrație digitalizată – 34 milioane de euro;
  3. O regiune cu orașe prietenoase cu mediul – 40 milioane de euro;
  4. O regiune cu mobilitate urbană sustenabilă – 157 milioane de euro;
  5. O regiune accesibilă – 158 milioane de euro;
  6. O regiune educată și atractivă – 193 milioane de euro;
  7. O regiune pentru cetățeni – 193 milioane de euro.

Potrivit calendarului apelurilor de proiecte, în luna decembrie vor fi lansate în consultare ghidurile pentru: drumuri județene, eficiență energetică, universități și sprijin pentru microîntreprinderi, urmând ca, din ianuarie 2023, să fie lansate celelalte ghiduri.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, consideră că implementarea PR Vest 2021-2027 va fi un succes cu atât mai mult cu cât, de această dată, autoritatea de Management este Agenția de Dezvoltare Regională Vest, condusă de domnul director general Sorin Maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: