Moș Crăciun există!

           De asta sunt acum convinși copiii și persoanele aflate în evidența subfilialelor de Cruce Roșie din  Lupeni, Uricani și Petrila. Moșul și-a mobilizat spiridușii din toate domeniile de activitate, pentru a îndeplini toate dorințele exprimate în scrisorile primite prin intermediul coordonatorilor subfilialelor.

A dărui nu se asociază neapărat cu daruri materiale, cu tot felul de nebunii moderne, ci mai degrabă cu împlinirea unor emoții proprii.

Darul înseamnă iubire și el nu trebuie să fie condiționat de o sărbătoare anume sau de o constrângere a societății. El trebuie să vină din suflet, fără obligație, ca un gest precis.

Moș Crăciun a ajuns joi, 15 decembrie și la Centrul EGAL din municipiul Lupeni. 50 de beneficiari, elevi cu vârsta cuprinsă între 6-10 și-au  primit darurile solicitate. Fiecare dintre ei și-au scris dorințele într-o scrisoare adresată lui Moș Crăciun. Iar el, le-a îndeplinit visurile: au primit multe     dulciuri, jucării de pluș, păpuși,  kendama, mașinuțe avioane, pistol de jucărie, mănuși, fulare, căciulițe, etc.

Iar Moș Crăciun a fost întâmpinat cu cântece, poezii și alte momente care au oferit și clipe de neuitat și părinților și fraților prezenți la serbarea CENTRULUI EGAL  din Lupeni. Moș Crăciun va ajunge zilele viitoare și la Uricani și Petrila.

„Vrem să le mulțumim tuturor acelora care au făcut posibilă această minune de a bucura    copiii, donatorilor anonimi cu inimă mare”, a spus directorul subfilialei Lupeni, Simona Hirieasu.

În 2014, Crucea Roșie română a pus bazele a trei centre de zi – numite centre E.G.A.L în trei dintre cele mai sărace zone din țară: Botoșani, Craiova și Lupeni. Egal înseamnă – EDUCAȚIE, GENEROZITATE, ABILITĂȚI, LIBERTATE pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală. În fiecare centru, peste 500 de beneficiari, copii, tineri și părinții acestora au fost incluși într-un program integrat desfășurat cu sprijinul voluntarilor, CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI, fiind partener media și al multor din activitățile  desfășurate aici, de-a lungul anilor.

Așa că, vă îndemn pe toți, aceea ce vei dărui, aceea vei și primi! Dă tot ce ai mai bun din tine!  Fii un om mai bun pentru ceilalți! Așa vei fi pe deplin fericit!  Fii un om mai bun! Dumnezeu are nevoie de tine, să te implici în viața comunității!

Crăciunul este Sărbătoarea Bucuriei, când Cerurile se leagă de Pământ, când fiecare dintre noi redevine copil prin curățenia gândurilor și își deschide sufletul către Domnul, cu credință și iubire. În  aceste zile ne dorim să ningă (acolo unde este posibil!), cerul să cearnă puful alb și moale care să îmbrace pământul și tot ce este în jurul nostru, aerul să se purifice, sufletele să ne fie pline de dragoste bunătate, răbdare și speranță.

Angella DUMITRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: