De Ziua Națională s-a deschis sezonul de schi în stațiunea Straja

         Sezonul de schi din această iarnă s-a deschis în staţiunea Straja cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie, stratul de zăpadă pe cele două pârtii, Constantinescu și Platoul Soarelui, care au fost deja pregătite, depăşind 30 de centimetri.

„Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi au fost deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat, Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Stațiunea Straja.

În ceea ce priveşte instalaţiile de transport pe cablu, acestea sunt funcţionale în totalitate. Odată cu inaugurarea sezonului de schi, la 1 decembrie, va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja. Turiştii care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, carosabilul fiind în bună stare. Cei care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni, sau în parcarea de la intrarea în Straja.

”Începând de miercuri, 30 noiembrie, FUNCTIONEAZĂ TELEGONDOLA între orele 09,00 – 16.30. Vă așteptăm cu drag, să petreceți clipe minunate alături de cei dragi în Stațiunea Straja, PERLA VĂII JIULUI! Marțea nu funcționează telegondola, se efectuează revizia instalației”, a ținut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.(E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: