Juriştii din primăriile Văii Jiului sunt tot mai ocupaţi, astfel că edilii se folosesc de acest argument pentru a cumpăra servicii de asistenţă juridică care bagă banii publici în buzunarele unor diverşi avocaţi.
Deşi prin OUG 26 din 6 iunie 2012 Guvernul Ponta I a reglementat prăduirea banului public prin aranjarea unor contracte de reprezentare cu case de avocatură care de obicei îi reprezintă şi pe edili în cauzele personale, primarul Ile continuă această practică.
Consiliului Local Vulcan a contractat recent servicii juridice pentru a fi reprezentat într-un proces intentat administraţiei locale de un fost angajat. Este vorba despre dosarul în care Radu Voina, fost poliţist local la Vulcan şi lider de sindicat al Sindicatului Vulturul Negru, cere anularea dispoziţiei prin care i-au încetat raporturile de serviciu.
Şi primarul Gheorghe Ile a motivat necesitatea acestor servicii de asistenţă juridică prin faptul că juriştii primăriei au foarte mult de lucru.
„Având în vedere că în cadrul Primăriei municipiului Vulcan reprezentarea de către personalul de specialitate nu poate fi acoperită în toate dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi în care Primăria municipiului Vulcan este parte, consider necesară reprezentarea de către avocat a intereselor Primăriei municipiului Vulcan, la toate organele abilitate”, a arătat Gheorghe Ile.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, Voina cere instanţei de la Tribunalul Hunedoara anularea dispoziţiei 289/2013 în urma căreia, începând cu data de 12 aprilie, i-a încetat raportul de serviciu.
Edilul din Vulcan susţine că Voina a primit calificativul nesatisfăcător la evaluare şi nu a contestat acest lucru în termenul legal, dând însă Primăria în judecată.
Voina susţine că nu înţelege de ce înainte cu o săptâmână de proces, după ce Primăria a trimis întâmpinare, este nevoie ca administraţia locală să angajeze un avocat. Tot Voina afirmă că a fost dat afară în mod abuziv, pentru că Mihăiţă Mezambrovschi, cel care conduce Poliţia Comunitară la Vulcan, nu avea dreptul să facă evaluările.
„Nu avea avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a face evaluări, iar el deţine ilegal funcţia de şef serviciu. A semnat pe evaluare ca poliţist local cu delegare, o găselniţă a celor din primărie”, spune Voina.
Fostul poliţist local afirmă că dacă va câştiga va cere să fie repus pe funcţie şi salariul de pe lunile în care nu a lucrat, dar şi ca primăria să returneze statului şomajul de care a beneficiat în această perioadă. Din surse de încredere am aflat că primăria va fi reprezentată de soţia unui coleg de masonerie al primarului Ile care a decis să renunţe la serviciile maestrului Daniel Tomescu, avocatul administraţiilor publice şi al duetului Sucilă – Stoica. Să se bazeze oare Ile pe sprijinul fraţilor masoni din justiţie? Asta vom afla doar după ce magistraţii masoni vor scrie în declaraţia de interese apartenenţa la această asociaţie discretă.
M.M.
Uaaaaaauuuuuuuuu… daca si asta este mason ne-am dus dracului… Dar ii sta bine cu sortulet, poate merge la bucatarie sa faca placinte cu Angela….