La finele acestei săptămâni începe sezonul de schi în staţiunea Straja

straja     Iubitorii sporturilor de iarnă pot urca în staţiunea Straja, încă de la finele acestei săptămâni. Cum vremea a ţinut cu cabanierii, au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă şi sunt toate condiţiile create ca, de sâmbătă, pe pârtiile din Straja să se schieze în condiţii optime.

Staţiunea hunedoreană dispune de cea mai lungă pârtie de ţară, de peste opt kilometri, iar de investiţiile făcute de administraţia publică locală se vor bucura, cu siguranţă, toţi cei care vor veni în weekend aici. Preţurile nu s-au modificat faţă de anul trecut. Tot de sâmbătă va fi pusă în funcţiune şi telegondola.

„Se aşteapă ca numărul turiştilor să crească în acest sezon, care va debuta la finele acestei săptămâni. Straja a fost promovată la ultimele târguri de turism care au avut loc în ţară, la Bucureşti şi Constanţa şi an de an, proprietarii de vile, pensiuni şi hoteluri care sunt clasificaţi de ANT continuă să-şi îmbunătăţească serviciile”, a ţinut să declare Emil Părău.

În urma vizitei pe care a efectuat-o în zonă vicepreşedintele ANT, Mirela Matichescu a promis că vor continua lucrările în cadrul proiectului major „Schi în România”. Astfel, urmează să se monteze o a doua telegondolă, între cotele 1310-1620m, care va face unirea staţiunii Straja din Lupeni cu Pasul Vâlcan, amenajarea de noi pârtii de schi, instalaţii de teleschi, instalaţie zăpadă artificială cu opt tunuri de zăpadă, achiziţia a patru utilaje tip Ratrac, alimentarea cu apă a instalaţiilor de producere a zăpezii       artificiale. Până în prezent există 220 de locaţii de primire turistică, în care pot fi cazate un număr de 3000-4000 persoane şi, ca urmare a investiţiilor realizate în staţiune, se preconiezează ca în sezonul de schi care se va deschide sâmbătă, 29 noiembrie, aceasta să fie vizitată, în weekenduri de aproximativ 4500 de turişti. Conform PUZ, pe viitor sunt prevăzute a se construi, pe lângă cele existente, încă 140 noi unităţi de cazare, precum şi spaţii de parcare aferente acestor unităţi, care vor permite dezvoltarea staţiunii Straja şi transformarea acesteia în staţiune turistică de interes naţional şi internaţional.

Sperăm ca să continuăm lucrările în staţiune şi să oferim iubitorilor sporturilor de iarnă cele mai bune condiţii de petrecere a timpului liber în condiţii optime. Avem împreună cu cei din Vulcan de implementat un proiect viabil, major care, dacă va fi finalizat va conduce la crearea în Valea Jiului a celui mai mare domeniu schiabil din ţară, cu zeci de kilometri de pârtie, care va crea noi locuri de muncă şi care, va conduce la dezvoltarea economico-socială a zonei de vest a Văii Jiului. Avem locuri minunate şi suntem binecuvântaţi de Dumnezeu. Trebuie să profităm de aceste oportunităţi care sunt unice în ţară”, a precizat primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: