Noul telescaun din Parâng va fi inaugurat pe 30 noiembrie de ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor

     noul telescaun    Noul telescaun din Parâng va fi inaugurat la finele acestei luni, pe 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României şi românilor.

“Ne-am gândit la această dată pentru că este o zi de duminică, este o mare sărbătoare pentru toţi românii şi poate să vină la această inaugurare mai multă lume, iar transportul va fi gratuit. Este o investiţie realizată pe banii noştri, de care vor beneficia toţi doritorii iubitori ai sporturilor de iarnă”, a ţinut să declare primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Telescaunul va pleca de la Cabana Rusu, iar punctul final de oprire va fi în zona cabanei „Căsuţa din Poveşti”. Autorităţile vor face toate eforturile ca preţul unui bilet să nu depăşească 15 lei. Noua instalaţie de transport pe cablu a fost realizată printr-un împrumut bancar realizat de primăria Petroşani, de 20 milioane de lei, are o capacitate de 1200 de turişti/h şi scaunele sunt prevăzute cu câte patru locuri. Noua investiţie a fost vizitată săptămâna trecută şi de vicepreşedintele ANT, Mirela Matichescu, care a spus că banii cheltuiţi pe investiţie pot fi recuperaţi prin alocări din partea agenţiei pe care o conduce. Vechiul telescaun va funcţiona în paralel cu noua instalaţie de transport pe cablu.      În şedinţa de consiliu s-au stabilit şi tarifele pentru telescaunul TS3. Din decembrie 2014 o călătorie dus-întors va fi de 15 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copiii sub 12 ani. O călătorie dus va costa 10 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copiii sub 12 ani. Costul abonamentelor va fi pentru o jumătate de zi 40 lei pentru adulţi şi 28 lei pentru copiii sub 12 ani; 21-30 zile 40 lei/ zi, respectiv 28 lei/zi. Taxa Salvamont va fi de 1 leu/ zi, iar 10 lei va fi garanţia cartelei. “Vom inaugura telescaunul undeva după prânz, după ce preoţii vor ieşi de la slujbă, deoarece vrem să sfinţim investiţia. Vom face un amendament şi eu mă gândesc ca şi în ziua de 30 noiembrie când vom inaugura telescaunul cât şi de Ziua Naţională să nu percepem taxă de călătorie, astfel că toată lumea să se bucure de o plimbare gratuită. Doar Jandarmeria Montană şi Salvamontul au acces oricând gratuit. Toată lumea va plăti, iar când cineva din primărie are vreo problemă de serviciu vom face decontul şi-i vom da o cartelă, altfel nu se poate”, a spus în plenul şedinţei, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.                                                   Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: