Centrul ”AXION ESTIN” îşi deschide oficial porţile

 delu babii centru 1În luna aprilie 2014, Parohia Ortodoxă Centrul Vechi din Vulcan, în parteneriat cu Consiliul local, Asociaţia „Eu şi Tu” şi cu unităţile de învăţământ, demarau un proiect denumit „Zideşte cu inima” pentru amenajarea vechii şcoli din Dealu Babii şi funcţionarea Centrului Creştin Ortodox „AXION ESTIN”. Promovarea proiectului a avut loc printr-un spectacol şi cu ajutorul unei licitaţii de icoane pictate pe sticlă de cei care frecventeză acest centru ortodox.

Cu ajutorul fondurilor obţinute din donaţiile făcute de cei care au dorit să ajute din inimă acest proiect, s-a reuşit ca vechea clădire să capete un aspect nou. Deja, prima acţiune cu tinerii a avut loc. 30 de copii sunt integraţi într-un proiect major, se vor acorda 10 burse şcolare de 80 de lei, iar după fiecare activitate care se va desfăşura în centru se va primi şi o masă caldă. Iar sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu orele 11.00 va avea loc inaugurarea oficială a centrului „AXION ESTIN”, când se va oficia slujba de sfinţire a aşezământului.

Vor fi prezenţi P.C Consilier eparhial: Arhim. Nestor Dinculeană, P.C Consilier eparhial: Pr. Radu Trifon, P.O Protopop al Petroşaniului Petrache Creţu .

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate şi-L rugăm să-şi reverse harul Său peste toţi cei care se vor implica alături de noi şi vor ajuta la proiect. Binecuvintează, Doamne, pe toţi cei care caută sfinţenia vieţii şi o arată în faptele bune izvorâte din har şi credinţă!”, a transmis Pr. Ic. Mănăsuc Zgîrcea.

Angella DumitraŞcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: