Reușită pentru România!

              În data de 21 iulie, petroșeneanul  Avram Iancu  a traversat  înot, în premieră națională, Canalul Bristol, pe ruta Glenthorne to Porthcawl, în lungime de 28 de kilometri.   A fost un înot dificil din cauza temperaturii scăzute a apei, estimat între 12-15 ore de efort încontinuu.  Dacă Canalul Mânecii are o temperatură scăzută a apei, Canalul Bristol este și mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, undeva între 15-16 grade.

După această performanță, BCSA a recunoscut performanța  campionului nostru, el fiind primul român care reușește acest lucru.

”În 21 iulie am reușit traversarea Canalului Bristol! Entitatea care guvernează înotul în acest canal este Bristol Channel Swimming Association (BCSA). Se înoată cu logistica lor, bărcile lor, piloții lor, observatorii lor și tot ei sunt cei care constată dacă înotul s-a desfășurat corect și dacă traseul este eligibil. Așadar, la nicio săptămână după înot, BCSA, în urma evidențelor faptice, a constatat că înotul s-a desfășurat corect și că este o traversare a Canalului Bristol reușită, introducându-mă în lista scurtă și OFICIALĂ a înotătorilor care au reușit să traverseze înot pe ruta Glenthorne to Porthcawl!

Sunt primul român și al 14-lea om din lume care reușește această traversare, fiind al 14-lea în listă. Dincolo de reușita personală, a echipei mele, este o reușită și a României. Numele țării noastre apare în panoplia care este în vizorul tuturor iubitorilor înotului în ape deschise („First recorded swim by a ROMANIAN swimmer” au scris ei.) Așadar, înotul meu este recunoscut de BCSA și va fi recunoscut de către toate marile organizații mondiale de înot cum ar fi World Open Water Swimming Association sau Marathon Swimmers Federation. Vă mulțumesc, români, pentru iubirea și admirația voastră! Ați vizualizat un video transmis în direct de Pagina mea de Facebook, din timpul traversării, de 1.2 MILIOANE de ori, cu un impact total al postării de 2.4 MILIOANE. Vă mulțumesc că rezonați cu mine!  Mulțumesc presei care a relatat această reușită a României!  Mulțumesc echipei mele de suport, tuturor românilor din UK care au fost alături de mine!  Mulțumesc lui DUMNEZEU! Nu-mi rămâne decât să mulțumesc sponsorilor și partenerilor mei fără de care această victorie comună nu ar fi putut avea loc”, a ținut să transmită campionul Văii Jiului, hunedoreanul Avram Iancu, după comunicarea primită de entitatea care guvernează înotul în acest canal.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: