RMN la Spitalul Municipal Lupeni

                 Preocupările permanente ale administrației publice locale lupenene sunt și pentru asigurarea unor servicii medicale optime și la standarde înalte și, în acest sens,  a cuprins în lista de investiții pe anul curent  proiectul  ce vizează ”Amenajare spațiu, furnizare aparatură de imagistică medicală de înaltă performanță RMN, instalare, punere în funcțiune, instruire personal pentru spitalul municipal Lupeni”, cu suma de 18,70 mii lei”.

”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Imaginea spitalului s-a schimbat în mod vizibil, iar acest lucru va fi în avantajul pacienţilor şi beneficiarilor de servicii medicale, aparatura adusă până în prezent  la Spitalul Municipal  Lupeni,  fiind o provocare şi pentru unii specialişti, care o utilizează deja.

La spitalul lupenean se pot face investigații CT, radiografii, mamografii, Ecografie  generală, Osteodensitometrie,  Angiografie,  Angiocoronarografie, etc.

Spitalul are 175 de paturi, aprobate prin  OM 584/ 2010  în care își desfășoară activitate 51 de medici, din care 19 sunt medici rezidenți, pe diferite specialități.

Conform legislației actuale SML este un spital de categoria a IV- a, care tratează afecțiuni cu grad scăzut de dificultate, dar datorită investițiilor făcute în ultimii ani  de administrația locală și achiziționarea de aparatură de fonduri europene, acum sunt abordate diagnostic cu un grad de dificultate ridicat, încă pentru patologia cardiologie, neurologie, infecțioase, deocamdată nu se poate face nimic, pacienții fiind direcționați către alte spitale.

Zona de acoperire cu servicii medicale  se rezumă la municipiile Lupeni și Vulcan, precum și orașele Aninoasa și Uricani. Se încearcă atragerea de medici prioritar pentru specialitățile deficitare la nivelul Văii Jiului, implementarea de programe de sănătate care să corespundă problemelor de sănătate publică, nevoilor grupurilor vulnerabile, menținerea unui management financiar care să asigure stabilitatea pe termen lung a spitalului, elaborarea unei strategii coerente de  formare, alocare și dezvoltare a resurselor umane, proiecte de dezvoltare care să fie supuse dezbaterii în Consiliul local și atragerea de fonduri europene și nu numai, etc.

Angella Dumitrașcu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: