Trei zile de sărbătoare la Lupeni

             Timp de trei zile, Parcul din Bărbăteni a fost polul distracţiei, pentru că, aici, doritorii şi-au putut delecta papilele gustative cu tot felul de bunătăţi. Muzica bună şi artiştii de marcă invitaţi în spectacole au satisfăcut, cu siguranţă, toate gusturile, acest lucru reflectându-se în miile de participanţi la concerte.

Și vremea a ținut cu organizatorii, evenimentele încheindu-se târziu în noapte. I-au încântat cu melodiile lor Dorian Popa, Liviu Puștiu,  El Nino, iar folclorul  național a fost pus în valoare de cunoscute interprete Claudia Ghițulescu, Victorița Lăcătușu. Copilul fenomen, Iliuță de la Jina a readus, din nou,  în scenă cântecele pastorale interpretate la fluier, atât de apreciate de momârlani și de iubitorii muntelui.

Trebuie să-i  menționăm și pe tinerii artiști ai Simonei Ionașc și ai Ansamblului Lirica, coordonați de Jana și Tiberiu Coconeț.  Evenimentul de sâmbătă seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

”Ne-am dorit foarte mult ca, în acest an, Zilele municipiului Lupeni, prima manifestare de amploare a localităţii noastre, să fie o ediţie deosebită. Am muncit mult la întocmirea programului şi, după consultările pe care le-am avut şi cu cetăţenii și cu colegii mei din Consiliul Local,  am ales şi artiştii pe care i-am invitat să susţină concerte de muzică uşoară şi populară la Lupeni. În plus, cu ajutorul artiştilor din Lupeni și din Valea Jiului, a ansamblurilor invitate,  am reuşit să punem în valoare şi artiştii din comunitatea noastră şi tinerii deosebit de talentaţi, din Lupeni şi din Valea Jiului. Eu spun că Zilele municipiului Lupeni au avut, anul acesta, de toate pentru toţi, şi sper că şi cetăţenii au aceeaşi percepţie. Le mulţumesc tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la succesul acestei acţiuni, participanţilor, invitaţilor şi tuturor cetăţenilor care au trăit alături de noi momente de adevărată sărbătoare în municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Lupenenii s-au distrat totuşi la terase cu mici şi bere şi alte produse tradiţionale, iar cei mici au putut să-şi satisfacă plăcerea plimbându-se în maşinute şi alte aparate care vin de obicei, la astfel de evenimente.

Astfel, municipiul Lupeni a trecut în palmaresul său o nouă ediție de succes, a zilelor localității, ecourile au rămas și participanții au rămas cu amintiri plăcute. Oamenii au socializat, s-au bucurat de o companie plăcută și muzică bună, au ieșit seara la concerte, iar vremea a fost de partea autorităților și absolute toate evenimentele s-au putut desfășura în cele mai bune condiții și  fără incidente, Poliția și Jandarmeria fiind la  datorie.

Elena Dragomir 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: