Noi proiecte depuse de administrația lupeneană pentru CARTIERUL TURISTIC, finanțate din PNRR

        Atragerea fondurilor europene reprezintă unul dintre dezideratele actualei echipe, de succes, care conduce destinele municipiului Lupeni.

          Primăria Municipiului Lupeni a depus primele proiecte pentru CARTIERUL TURISTIC finanțate din PNRR, cu o valoare totală de 21.101.215 lei ( 4.286.512 EURO), astfel:

– În cartier se construiesc șase  blocuri nZEB, proiect cu o valoare totală de 12.899.996,97 lei (2.620.512 EURO), care are ca obiect construirea de locuinte moderne pentru tineri, specialiști în sănătate, învătământ și alte categorii;

– Proiect pentru construirea a șapte  km PISTE PENTRU BICICLETE, acesta are o valoare totală de 8.201.218,20 lei (1.666.000 EURO) și prevede construirea a șapte  km piste pentru biciclete având o lățime de 2.4 m, realizarea infrastructurii de rulare, montare echipament de protectie si delimitare, montare echipamente de semnalizare.

”Ne dorim să dezvoltăm în continuare orașul nostru, inclusiv turismul local, pe care vrem să-l ducem, prin Stațiunea Straja, la vârful a ceea ce se cheamă turism național montan. Iar acest lucru îl putem face doar împreună cu toată comunitatea locală, căruia îi mulțumim pentru sprijin și pentru faptul că pur și simplu cetățenii ne spun să continuăm ceea ce facem, apreciind tot ceea ce ține de proiectele de dezvoltare ale Lupeniului și Stațiunii Straja(…) Dacă totul va decurge cum avem în intenție să facem în acea zonă din partea de jos a orașului, vom avea acolo cea mai frumoasă intrare în oraș, dar și un loc unde cetățenii interesați și investitorii vor putea să facă ceva practice, frumos și util, un cartier turistic, cum ne-am gândit noi să fie, care să fie unit cu stațiunea printr-o instalație pe cablu. Un mare centru SPA, alei și zonă verde, case de vacanță și hoteluri vor întregi zona. Avem deja foarte multe cereri și există un mare interes din partea localnicilor și nu numai, lumea ne întreabă cum și ce va fi și foarte mulți doresc să implementăm ce ne-am propus, astfel că acest proiect devine de-acum unul foarte important în viitorul apropiat pentru localitatea noastră. Și dezvoltăm Lupeniul cu fondurile europene”, a spus primarul  municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: