Borduri ,,recuperate” de la drumuri pentru moşia lui Ile

      ile borduri2  Zarvă mare zilele acestea pe strada Romanilor din Vulcan. Utilajele scoteau de zor bordurile montate acum mai bine de 60 de ani care se opuneau vehement, fixate în betonul de o jumătate de metru şi nu se lăsau înlocuite de unele fixate cu o linguriţă de nisip, aşa cum se procedează mai nou în borduriada. La faţa locului a venit chiar primarul Gheorghe Ile care a dat interviuri unei televiziuni locale, prezente cu totul întâmplător la faţa locului, supraveghind personal încărcarea bordurilor în basculantele cu inscripţia firmei Drupo. Ce nu a declarat Ile în interviul dat pe post la ora17.00 este faptul că destinaţia acestora era proprietatea pe care famiglia Ile & cuscrii o deţin la fosta porcărie, pe drumul spre Pasul Vulcan. “Bordurile sunt duse la telegondolă din ordinul domnului Ile” precizau lucrătorii de la Drupo unui cetăţean care ar fi dorit să ia şi el câteva borduri să le pună pe marginea unui pârâu care-i inundă grădina.           Cum toţi vulcănenii ştiu că nu e bine să te pui cu domnul primar a făcut „ciocu mic” şi şi-a văzut de drum. Am verificat dacă nu cumva muncitorii mint, iar bordurile sunt duse în altă parte, numele primarului fiind folosit ca paravan, sau mai rău, pentru a-l   discredita, dar s-a dovedit că aceştia au spus purul adevăr. Bordurile au ajuns la moşia lui Ile, unde ajung de altfel şi rabele cu steril de la mina Paroşeni sau materialul rezultat în urma săpăturilor de pe raza municipiului Vulcan. Nu am reuşit să aflăm cât plăteşte Ile pentru aceste transporturi dar, după toate probabilităţile nu l-a costat nimic. Ce face Ile cu atâta material este clar pentru toţi cei care trec prim zonă, adică astupă o râpă care nu valora nimic aducând-o la stadiul de teren „ca-n palmă” numai bun de construit. Poate ne-am fi întrebat ce au de spus cei de la mediu vizavi de depozitarea sterilului prin care cotrobăie romii în căutarea unor bulgări de cărbune sau cei de la urbanism pentru modificarea stării      terenului, dar fiind vorba despre primarul Ile, nu ne mai obosim. Lucrul care ne frământă pe noi şi pe mulţi cetăţeni ai Vulcanului este cât se va mai extinde familia primarului Ile care deţine spaţii comerciale, terenuri şi clădiri cât cuprinde.

La sfârşit, o ştire bună pentru familia Ile şi cei interesaţi de turismul din Pasul Vulcan vine de la Consiliul Judeţean unde, la şedinţa din 27 august 2013 s-a adoptat HOT~RÂREA NR. 170/2013 prin care s-a alocat suma de 5.369,00 mii lei pentru obiectivul de investiţii cu finanţare nerambursabilă „Modernizare DJ 664: Pas Vulcan – Vulcan, km 38 + 000 – 41 + 700”. Este vorba despre drumul care trece exact pe lângă moşia Ile şi care arată destul de rău. Cum drumul nu cadrează cu vecinătăţile, Consiliul Judeţean bagă 5.369.000 lei, adică peste 53 de miliarde de lei vechi pentru a-l aduce la standarde europene. Alături de bulevardul în care s-au băgat patru sute de miliarde, drumul spre Pasul Vulcan este benefic pentru locuitorii Vulcanului care au tot ce le trebuie, singurul lucru care le lipseşte fiind un drum asfaltat până la cabanele şefilor din Pasul Vulcan. Ce dacă pe străzile laterale îţi rupi gâtul iar la fiecare ploaie canalizarea se înfundă, vulcănenii sunt fericiţi cu arteziene, vălaie cu apă mizerabilă, dejecţii din canalizare şi, în curând, drum european la Pasul Vulcan. European ca preţ, nu ca execuţie sau destinaţie.  (A.V.)

One comment

  1. maria spune:

    Ce mosie, arata ca dracu… treci pe drum si vezi toate mizeriile lui Ile, nu este in stare sa faca si curatenie la porcarie, ar ttrebui sa trimita VMG-istii sa dea cu matura si pe acolo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: