Apocalipsa în Valea Jiului – Iohannis preşedinte

costel avrem molot            Din ianuarie, CEH trebuie să se ducă în faliment

Conferinţa de presă organizată zilele trecute de liderii Mircea Moloţ şi Costel Avram a avut câteva ţinte majore şi anume, PSD, conducerea CEH şi senatorul Vochiţoiu. Dacă atacurile împotriva PSD şi a senatorului Vochiţoiu pot fi considerate ca fiind nişte declaraţii de campanie electorală, cele referitoare la Complexul Energetic Hunedoara sunt extrem de îngrijorătoare pentru cei din Valea Jiului. Astfel, în calitate de vicepreşedinte al filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Costel Avram se declară împotriva angajării celor 90 de tineri şi investiţiei de 290 de milioane de dolari pe care chinezii ar urma să o facă la CEH. „Complexul Energetic Hunedoara. Eu, ca şi cetăţean al Văii Jiului, ca membru al unui partid de opoziţie şi ca vicepreşedinte al filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal nu îmi este indiferent de ceea ce se îmtâmplă în Complexul Energetic Hunedoara. Am avut discuţii cu un avocat şi voi da în judecată conducerea Complexului Energetic pentru ilegalitatea pe care a făcut-o, mă refer la angajarea celor 90 de oameni. Este inadmisibil ce face psd-ul, şi noi ştim acum că sunt multe poliţe de plătit, în sensul că au avut multe datorii morale faţă de aceşti oameni şi atunci au trebuit să-i angajeze. Modalitatea cum au fost angajaţi aceşti oameni va da foarte mult de lucru la organele abilitate ale statului român”.

Despre contractul cu chinezii, Costel Avram consideră că această investiţie ar împovăra pentru 15 ani bugetului statului „de către o firmă care este aproape în pragul falimentului”. Mai mult, în opinia lui Costel Avram, din ianuarie CEH „trebuie să se ducă în faliment”.

“Contractul cu chinezii. Este inadmisibil ca o companie care este aproape în pragul falimentului şi aici mă refer la Complexul Energetic, să împovăreze statul român pe 15 ani. Deci fac contractul cu chinezii pe 15 ani. Păi tu, începând din ianuarie trebuie să te duci în faliment. Cum poţi să împovărezi datoria statului pe 15 ani?”

Dacă de faţă nu se afla şi preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, am fi putut-o lua ca o declaraţie a unui politician care a uitat că nu mai este în PRM şi delirează pe anumite teme, dar prezenţa şefului de partid dă greutate celor spuse de directorul de la ape ca fiind poziţia oficială a PNL faţă de Valea Jiului. Adică, din ianuarie 2015, CEH trebuie să se ducă în faliment. Dacă aceasta este poziţia PNL, câştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis ar avea consecinţe dezastruoase pentru Valea Jiului care depinde încă în cea mai mare măsură de locurile de muncă din minerit. Mai dezastruoase chiar decât alegerea lui Băsescu. Singura şansă pentru Valea Jiului rămâne alegerea lui Victor Ponta, care sprijină angajările şi investiţiile în Complexul Energetic pentru ca mineritul să continue şi după 2015, iar tinerii să aibă un loc de muncă. Anul trecut au fost făcute primele angajări după 17 ani de zile, 225 de tineri găsindu-şi un loc de muncă, chiar dacă Costel Avram şi gaşca lui băsistă nu agreează aşa ceva şi declară că va sesiza „organele”. Costel Avram ar trebui să aibă mare grijă cu „sesizarea organelor”, nu de alta dar ar putea da unora idei vizavi de angajările şi contractele derulate la Apa Serv şi care s-ar putea să dea şi ele de lucru organelor abilitate ale Statului Român.

Varianta cu Ponta preşedinte

Aflat în Valea Jiului alături de ministrul delegat pentru energie, preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor a dat un răspuns tranşant vizavi de declaraţiile lui Costel Avram care prevesteşte falimentul Complexului Energetic Hunedoara.

Nu, Complexul Energetic Hunedoara nu va intra în faliment. Nu vă luaţi după declaraţiile unora sau altora. Energia produsă pe cărbune este de importanţă strategică pentru România şi nu ne putem permite să rămânem la mâna altora. Investiţiile se vor face, indiferent că le vor face chinezii, polonezii, nemţii sau oricine altcineva şi, pe lângă creşterea producţiei de cărbune acestea vor genera şi noi locuri de muncă pentru tinerii din Valea Jiului. Pentru aceasta nu trebuie să cerem voie lui Costel Avram, Moloţ sau Iohannis. La vom face pentru că sunt necesare, cărbunele fiind un combustibil sigur şi de care ţara noastră dispune pentru încă câteva sute de ani„. (V.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: