Vreau să fiu mare maestru! – concurs de şah la Vulcan

sah vulcan         Miercuri, 29 octombrie 2014, Şcoala Generală Teodora Lucaciu din Vulcan a fost gazda fazei locale a Concursului de Şah „Vreau să fiu mare maestru”. Competiţia – desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Şah şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, cu sprijinul Primăriei Vulcan şi a Colegiului Tehnic Mihai Viteazu – este parte a proiectului Pierre de Coubertin, proiect educaţional prin care se urmăreşte atragerea copiilor către practicarea sportului minţii.

Concursul de şah rapid s-a desfăşurat pe trei categorii de concurs: 8 ani, 10 ani şi 12 ani. Copiii care învaţă primele secrete ale şahului s-au confruntat în cadrul unei categorii special destinată începătorilor Au participat 53 de copii din Valea Jiului. Câştigătorii celor trei categorii principale, fete şi băieţi, s-au calificat la faza zonală a competiţiei, care va avea loc la Timişoara, la sfârşitul acestei săptămâni.

Clasament:

Băieţi – 8 ani:   I. Berechet Eduard Mihai

II. Ancuţa Aris Mario

III. Vătăşelu Robert Andrei

Fete – 8 ani:     I. Şchiopu Oana Magdalena

II. Albescu Andreea

Băieţi – 10 ani: I. Maidik Alexandru

II. Gircsis Raul

III. Moise Gabriel

Fete – 10 ani:   I. Iosib Dariana

II. Albescu Alexandra

III. Bulai Andreea

Băieţi – 12 ani:       I. Secrieru Andrei

II. Motroc Sergiu

Fete – 12 ani:           I. Ivan Violeta

Băieţi – debutanţi:     I. Pardos Norbert

II. Grancea Darius

III. Enache Raul

Fete – debutanţi:     I. Ionaşc Ana-Maria

II. Petculescu Diana

III. Rotaru Ancuţa

La festivitatea de premiere a luat parte şi primarul municipiului Vulcan care s-a arătat plăcut surprins de numărul participanţilor la acest concurs, a susţinut nevoia de atragere a cât mai mulor copii spre practicarea sportului minţii şi a promis un sprijin sporit în anul 2015 din partea primăriei pentru şahul vulcănean. A fost evocată personalitatea lui Pierre de Coubertin – părintele Jocurilor Olimpice moderne şi s-au prezentat celor prezenţi principiile olimpismului. Crezul lui Pierre de Coubertin „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” a fost însuşit de toţi copiii prezenţi, aceştia scandându-l în cor la finalul festivităţii de premiere.

Toţi participanţii au primit diplome şi medalii. Arbitrajul a fost asigurat de antrenorii de la CSM Jiul Petroşani – Alin Apostu şi Gheorghe Scurhan – care au urat mult succes participanţilor la faza zonală de la Timişoara.

Dorel Şchiopu,

preşedinte Secţia de Şah a CS Vulcan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: