Ursul Baloo „patronează” de peste două decenii staţiunea Straja

          Mascota stațiunii Straja, ursul Baloo a împlinit 22 de ani. Sâmbătă, el a fost sărbătorit de localnici și turiști. I-a fost adus un tort în țarcul în care trăiește la poalele pârtiilor de schi, iar un concurs de schi pentru copii a fost organizat în cinstea lui.

În anul 2000, puiul de urs a fost găsit de vânători în pădurile Parângului, în zona Polatişte. Era în stare de inconştienţă, înfometat şi pierdut de familie, şi a fost ţinut mai multe zile în perfuzii, până când s-a mai înzdrăvenit. O vreme ursul a stat în gazdă la mai multe familii, care l-au îngrijit, însă pentru că nu putea fi ţinut într-o gospodărie, omul de afaceri Emil Părău, cel care i-a dat numele Baloo, l-a adus în Straja, unde i-a fost amenajat un ţarc de 1.200 de metri pătraţi, dotat cu bazin şi bine împrejmuit.

”Am dorit să le oferim pe lângă premiile câștigate la competiția de schi și o întâlnire cu BALOO mascota stațiunii Straja, care a împlinit 22 ani, o vârstă respectabilă pentru un urs. I-am oferit un tort cu fructe, pe  care l-a savurat cu plăcere. Putem să spunem că Baloo al nostru este un urs trecut de a treia tinerețe, și  dacă o luăm în anii lor, are peste 80 de ani.  Copiilor și tuturor acelor care vin să-l vadă pe Baloo le explicăm că starea naturală a ursului este în libertate și nu într-un țarc. Însă Baloo nu ar mai rezista să fie luat din Straja și dus într-o rezervație. El s-a obișnuit cu prezența omului, iubește copiii, face giumbușlucuri pentru fructe, bomboane. Este foarte bine îngrijit aici, la noi și trăiește în condiții excelente”, a ținut să ne declare Emil Părău, cel care-l găzduiește pe Baloo.

Premierea câștigătorilor concursului  de schi a fost făcută  de reprezentanții ASOCIAȚIEI PRO STRAJA, invitat fiind cunoscutul om de televiziune Andi Moisescu.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: