Reabilitarea aleilor grădiniței de pe Viitorului intră într-o nouă etapă

                Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și Municipiul Lupeni, în calitate de beneficiar au semnat în  anul 2020  contractul de finanțare nr. 5468 pentru proiectul ” Grădinița Viitorului – Reabilitare și echipare grădiniță și reabilitare alei de acces la grădiniță în zona dintre străzile Viitorului și Tineretului” cod SMIS 125883.

Obiectivul general al proiectului ”Grădinița Viitorului – Reabilitare și echipare grădiniță și reabilitare alei de acces la grădiniță în zona dintre străzile Viitorului și Tineretului” îl constituie îmbunătățirea calității vieții populației în municipiul Lupeni.

Îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, în vederea dezvoltării acestuia pe toate planurile, atât în domeniul educațional prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, pentru a putea pune în aplicare toate proiectele pregătite, vom face tot posibilul ca pentru dezvoltarea municipiului Lupeni să atragem cât mai multe fonduri europene. Ne vom dezvolta cu fonduri europene. Proiectul care vizează reabilitarea grădiniței de pe strada Viitorului intră acum într-o nouă etapă, deoarece vor demara lucrările de construcție și instalații la acest obiectiv,  7.214.575 de lei este valoarea contractului finanțat din fonduri europene, iar anul trecut colegii din consiliul local au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru acest proiect”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea activităților educative la nivelul unității administrativ teritoriale până la finalizarea implementării proiectului.

Reabilitarea și modernizarea clădirii la cele mai înalte standarde conform cerințelor actuale astfel încât procesul educativ sa se desfășoare în condiții normale până la finalizarea implementării proiectului.

Amenajarea spațiului de joacă conform normelor europene pentru activități recreative până la finalizarea implementări proiectului. Îmbunătățirea stării infrastructurii aferente căilor de acces.

Îmbunătățirea eficienței energetice a obiectivului prin lucrări de izolare termică a clădirii până la finalizarea implementării proiectului, și reducerea costurilor cu energia cu minim 5% față de situația actuală.

Proiectul are două componente interdependente:

Componenta A – Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii Grădiniței cu program normal este necesara pentru îmbunătățirea condițiilor normale de desfășurare a activităților.

Scopul proiectului pentru componenta A este creșterea calității sistemului de învățământ preșcolar, îmbunătățirea infrastructurii și oferirea de condiții adecvate desfășurării procesului instructiv – educativ. Importanta obiectivului de investiții derivă din necesitatea punerii la dispoziție a resurselor materiale necesare pentru asigurarea minimului de dotări și a spațiilor adecvate desfășurării activităților educaționale, impunând-se astfel investiții pentru reabilitarea, îmbunătățirea și echiparea infrastructurii educaționale.

Componenta B – Reabilitarea aleilor de acces la grădinița în zona dintre străzile Viitorului și Tineretului prin se vor asigura condițiile tehnice pentru asigurarea protecției utilizatorilor împotriva riscului de accidentare în timpul deplasării pe spațial pietonal aferent.

Scopul proiectului pentru componenta B este asigurarea siguranței în deplasarea pe aleile aferente grădiniței. Se reabilitează și se modernizează clădirea grădiniței, se îmbunătățește eficiența energetică a clădirii, se amenajează spațiul de joacă, se asigură condițiile cele mai bune pentru desfășurarea activităților educative prin dotările de ultimă generație.

Se reabilitează infrastructura aferentă căilor de acces, mobilarea cu bănci a aleilor de acces la blocuri,  realizarea unor treceri de pietoni bine semnalizate, realizarea semnalizării astfel încât sa se asigure circulația pietonală și a bicicliștilor; realizarea unor elemente de tip educațional pe aceasta infrastructură: trecere de pietoni semnalizată luminos – controlată cu semafoare, realizarea unui sistem de iluminat în zona grădiniței care va folosi energia electrică captată de panourile fotovoltaice în perioadele de vacanță (iluminat gratuit).

Elena Dragomir

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: