Reabilitarea Cinematografului Cultural, o lucrare spectaculoasă în municipiul Lupeni!

               După reabilitarea și punerea în valoare a Palatului Cultural „Minerul”, care este o adevărată bijuterie arhitecturală, unic în județ și printre puținele astfel de clădiri de cultură din țară, reabilitarea Cinematografului Cultural este o nouă mare realizare pentru administrația lupeneană.

În curând, lupenenii și nu numai,  pot să vizioneze filme într-un cinematograf modern, cu un foaier generos unde se pot organiza și alte evenimente culturale.

Lucrările de reabilitare și modernizare a Cinematografului Cultural din municipiul Lupeni se află în grafic, acum, constructorul lucrează la amenajările interioare și la ultimele finisaje.

”Se lucrează foarte bine și pot să spun că suntem cu un avans înainte, față de graficul prezentat inițial. În prezent la amenajarea spațiului interior, prin aplicarea mochetei și montarea scaunelor. Modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru cetățenii din municipiul Lupeni, atât cultural, dar și arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care îl va avea, va aduce și un plus de imagine zonei. După Palatul Cultural unde putem organiza diferite evenimente, acest obiectiv este dorit de cetățeni și în special de tinerii din localitatea noastră, aici, organizându-se multe dintre evenimentele dedicate lor. Ca și administrație locală ne dorim să continuăm proiectul ”Lupeni, capitala culturală”. Cu credința că viața va reveni la normal, nu ne dorim decât să ne revedem cu membrii comunității, să reușim să socializăm prin organizarea de evenimente cu impact în rândul concetățenilor noștri.  Meseria mea de profesor mă obligă practic să fac în așa fel încât,  să creăm un municipiu în care, educația și  cultura să reprezinte pentru noi, o prioritate. Cultura face oamenii să se înţeleagă mai bine unul cu celălalt. Şi, dacă ei îşi înţeleg reciproc mai bine sufletele, este mai uşor să învingem barierele economice şi politice. Și-mi doresc ca parte din proiectele pe care le-am propus sau vor fi propuse și de alți parteneri să se desfășoare cu succes și în cadrul Cinematografului Cultural, care, iată, este tot mai aproape de inaugurare”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: