Sanatoriile de Pneumoftiziologie din județ au nevoie de o mai bună finanțare

            Singurele sanatorii de pneumoftiziologie din țară (Brad și Geoagiu) se confruntă cu probleme financiare în contextul în care, de mai bine de opt ani, tariful de spitalizare pe zi a rămas neschimbat, în timp ce cerințele legislative au crescut gradual de la an la an, implicit crescând și cheltuielile.

În acest context, luni, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la care a participat și conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, managerii celor două sanatorii au fundamentat necesitatea majorării acestui tarif.

În expunerea lor, managerii celor două unități medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara au explicat că, atâta timp cât cerințele legislative se raportează la sistemul medical european, tarifele de spitalizare nu pot rămâne neschimbate (ultima ajustare datează din anul 2013).

Atât conducerea CJ Hunedoara, cât și cea a CJAS Hunedoara și-au manifestat deschiderea pentru a sprijini un demers pentru a corecta acest neajuns. Astfel, în zilele următoare, Ministerul Sănătății va primi documentele necesare care fundamentează necesitatea majorării tarifelor de spitalizare decontate de CJAS Hunedoara.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: