Bugetul local și investițiile anului 2022 ale municipiului Lupeni

            Întrunit în şedința din  11  februarie, Consiliul local al municipiului Lupeni a aprobat bugetul local pe anul 2022. Bugetul local a fost structurat, în principal la propunerile compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei municipiului Lupeni, proiectele de buget ale unităţilor de învăţămînt, la recomandările cetăţenilor și după dezbaterea publică, etc.

Bugetul local al Municipiului Lupeni pentru anul 2022 se stabileşte la venituri în sumă de 51.433,16 mii lei și la cheltuieli în sumă de 61.478,16 mii lei. Excedentul bugetului local al anului 2021 în sumă de 10.045,00 mii lei va fi utilizat în anul 2022 astfel: suma de 10,20 mii lei pentru acoperirea definitivă a cheltuielilor secțiunii de funcționare; suma de 10.034,80 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare.

În  cadrul bugetului sunt cuprinse și investițiile publice majore care se vor derula în cursul acestui an, noile investiții pe care le are în vedere administrația publică locală a municipiului Lupeni, pentru a le depune, în vederea obținerii finanțărilor, în special, din fonduri europene, etc.

Putem să spunem că printre investițiile majore se regăsesc cele care vizează modernizarea, reabilitarea și dotarea unităților de învățământ de pe raza municipiului Lupeni, pentru care există deja linie de finanțare, construirea bazei sportive de la Liceul Tehnologic, construcție grădiniță conform proiectului  depus la ADR VEST, educație digidală pentru toți elevii din municipiul Lupeni, etc.

Începute anul trecut, lucrările de modernizare și extindere a Spitalului Municipal Lupeni, vor cuprinde și anul acesta, reabilitarea corpului vechi, extindere și dotare ATI, achiziții de aparatură medicală (biomonitor fetal, oscilometru, aparat îmbălsămare, audiometru, EKG, ecograf).

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea imaginii şi modernizării infrastructurii locale se are în vedere și demararea unor obiective de investiții noi în diferite zone ale municipiului Lupeni care vor viza: proiectare și execuție amenajare și modernizare parc zona Cinematograf, proiectare și execuție amenajare teren loc de joacă strada Revoluției și Viitorului, proiectare și execuție zone verzi. Investiţiile care vizează alimentarea cu gaze naturale și a altor zone din municipiul Lupeni vor continua şi anul acesta.

Administrația publică locală are în vedere și elaborarea unei noi STRATEGII DE DEZVOLTARE LOCALĂ, PUZ amenajare zonă intrare în municipiul Lupeni, regenerare urbană zona groapa de gunoi, demolare piața Bărbăteni, extindere rețea gaze naturale în municipiul Lupeni, îmbunătățirea eficienței energetice la clădirile rezidențiale din municipiul Lupeni, extinderea infrastructurii cu apă și canalizare în zonele deficitare ale localității, iluminat public pe bază de led, construire locuințe sociale pe strada Tineretului, modernizare rețea rutiere etc.

Sportul și zona de agrement va constitui  o  altă prioritate a administrației locale, deoarece se vor continua lucrările la proiectele ce vizează construirea bazinul de înot didactic, construire bază sportivă tip 1 pe strada Tineretului, teren de tenis pe strada I.L. Caragiale, modernizare stadionului Minerul,etc.

”Noi  ca administraţie  publică locală a municipiului Lupeni şi alături  de colegii noștri consilieri ne-am propus atingerea şi realizarea obiectivelor cuprinse în bugetul local pe anul în curs, unele investiţii fiind continuarea unor proiecte începute în anii precedenţi, care se derulează pe mai mulţi ani sau se finalizează anul acesta. Avem în vedere și elaborarea unor noi  proiecte finanțate din perioada de programare 2021 – 2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere școlare), infrastructura și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic  și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură, pentru că ne dorim să atragem  fonduri europene, prin care să dezvoltăm municipiul Lupeni”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: