Autorităţile locale din municipiul Lupeni se află în faţa unei noi provocări. Reprezentanţii unei firme germane s-au întâlnit cu primarul Cornel Resmeriţă şi reprezentanţii primăriei locale, pentru a discuta despre oportunitatea construirii în municipiul Lupeni a unei fabrici de cablaje, investiţia urmând să ajungă la câteva milioane de euro şi care va genera aproximativ 700 de locuri de muncă.
„Este o firmă de cabluri din Germania care este interesată să facă o subunitate în localitatea noastră. Am purtat discuţii cu dumnealor şi vor să aibă 700 de angajaţi. Momentan, nu am ajuns la nicio concluzie fiindcă dumnealor vor să se decidă, în final. Le-am arătat trei locaţii unde pot să-şi construiască fabrica respectivă, cu dimensiuni normale pe care le-au cerut. Sper să fie foarte multă seriozitate şi ştiu că din partea nemţilor este foarte multă seriozitate şi cred că vom duce la bun sfârşit negocierile şi să avem fabrica în municipiul nostru şi să creăm locurile de muncă, care sunt extrem de necesare locuitorilor noştri”, a ţinut să declare primarul munici-piului Lupeni, Cornel Resmeriţă.
Împreună cu investitorii germani au vizitat spaţiul de la vechea moară, şi moara din partea de sus a municipiului şi la fosta Vâscoza unde, în prezent, îşi desfăşoară activitatea alţi doi investitori majori ai munici-piului Lupeni. „La Vâscoza există doi investitori turci, terenul este al lor şi s-au purtat discuţii şi cu aceştia şi sperăm să se ajungă la o decizie favorabilă pentru cetăţenii municipiului nostru”, a conchis primarul lupenean.
La Vâscoza s-a creat un parc industrial care a atras sute de locuri de muncă şi dacă nemţilor le va conveni locaţia, putem spune că noul reper economic de dezvoltare şi creare de locuri de muncă este o nouă zonă industrială, ce aparţinea platformei de la fosta fabrică de fire textile. Încă de la alegerea sa în funcţia de primar, Cornel Resmeriţă a mers pe principiul „nu promit decât ceea ce pot face”, în funcţie de bugetul local şi de prevederile legii. Şi în fiecare mandat şi-a respectat promisiunile, lupenenii alegându-l cu toate vicisitudinile prin care a trecut, fiind iubit, respectat şi devenind unul dintre cei mai longevivi primari de municipiu din ţară.
Unul dintre obiectivele care, treptat, treptat se apropie de un final fericit, a fost introducerea gazului metan în municipiul Lupeni. Chiar dacă s-au bătut drumuri multe la Bucureşti, Mediaş, Timişoara, primarul lupenean a continuat susţinerea necesităţii intruducerii gazului metan în toate cartierele oraşului şi Lupeniul este singura localitate din Valea Jiului care-şi încălzeşte unităţile şcolare prin centrale termice pe gaz metan, asigurându-se astfel un confort sporit, atât cadrelor didactice cât şi elevilor. Iar recent, după întâlnirea cu reprezentanţii de la E-On Gaz şi firma care execută lucrările de branşamente s-a luat decizia ca şi partea de jos a oraşului, din zona Parângului, Bucura cu străzile aferente să fie racordate cât mai repede la reţeaua principală de distribuţie a gazului metan.
„Spre fericirea mea, în data de 17 octombrie am avut o întâlnire atât cu reprezentanţii E-ON Gaz şi cu constructorii aflaţi în teren. Săptămâna aceasta se vor face remedieri la conducta de gaz metan pe care au cerut-o furnizorii să se facă şi mai mult ca sigur, începând de săptămâna viitoare vor începe branşamentele în apartamentele oamenilor. Se vor face branşamentele de scară şi după aceea branşamentele în casele oamenilor. Unii şi-au cumpărat şi montat până şi centralele termice. Cred că a sosit timpul ca să fie gaz metan şi în zonele oraşului nostru, unde cetăţenii au mare nevoie de el”, a precizat primarul Cornel Resmeriţă.
Elena DRAGOMIR