Lupeneanul Răzvan Udrea, din nou campion mondial

   razvan udrea pe podium      În perioada 15-19 octombrie 2014, a avut loc la Szczecin în Polonia, Campionatul Mondial de Karate pentru copii, cadeţi şi juniori organizat de Federaţia Internaţională W.U.K.F., la competiţie participând 44 de federaţii din 36 de ţări: Argentina, Africa de Sud, Usa, Srylanka, Italia, Danemarca, Rusia, Azerbaijan, etc.

În cele patru zile de competiţie s-au întrecut peste 1500 de sportivi. România a deplasat în Polonia un lot numerous, 200 dintre cei mai buni karatişti ai ţării. Ţara noastră s-a clasat la finalul competiţiei pe locul I în clasamentul federaţiilor cât şi în clasamentul ţărilor participante, reuşind să se obţină 23 de medalii de aur, 22 de argint şi 40 de bronz. Printre cei care s-au clasat pe primul loc şi a devenit campion mondial se regăseşte şi lupeneanul Răzvan Udrea, sportivul care practică karatele de la vârsta de şase ani. Are un palmares impresionant, peste 200 de medalii şi majoritatea sunt din aur.

Absolvent al Liceului Teroretic Mircea Eliade Lupeni, lupeneanul este în prezent student la UBB Cluj Napoca, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. „Am crescut la clubul C.S. Shito Lupeni unde este antrenor Marius Sigmirean, căruia vreau să-i mulţumesc că a ştiut cum să lucreze cu mine şi că a ales drumul cel mai bun pentru cariera mea. În momentul de faţă sunt legitimat la C.C Hayashi Activ Floreşti din judeţul Cluj. Mentorul meu acum este Adrian Gherman, conducătorul acestui club, un om recunoscut în Floreşti pentru activităţile sale sportive. Startul în competiţia din Polonia a început sâmbătă, când am avut meciuri grele cu sportive din Polonia, Rusia, Danemarca, Scoţia. Meciurile au fost pentru calificare, le-am câştigat pe toate şi am ajuns în finala de duminică, unde am întâlnit din nou un polonez. Finala am câştigat-o fără probleme şi astfel am obţinut titlul de campion mondial. Am mai obţinut încă o medalie e aur la proba de kumite echipă, împreună cu colegii mei. Vreau să mulţumesc în primul rând familiei mele fără de care nu aş fi ajuns azi să fiu cine sunt. Vreau să mulţumesc actualului meu antrenor Adrian Gherman pentru tot sprijinul acordat şi că înseamnă mai mult decât un antrenor pentru mine. Vreau să mulţumesc şi lui Marius Sigmirean, antrenorul care a pus bazele karateului în mine şi a făcut din mine un sportiv, încă de când eram mic copil. În ultimul rând vreau să mulţumesc iubitei şi prietenilor mei, pentru că şi eu au avut un rol important în tot acest timp, motivându-mă”, a ţinut să declare lupeneanul Răzvan Udrea, campionul mondial care face cinste localităţii de baştină, Văii Jiului şi României.

Angella DumitraŞcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: