Regal de gimnastică cu două titluri naţionale pentru CSŞ Petroşani

Cluburile hunedorene, CSŞ Petroşani şi CNS Cetate Deva , au avut rezultate foarte bune la Campionatele Naţionale de gimnastică aerobică, dar au fost devansate în ierarhia pe medalii de Farul Constanţa şi UNEFS Bucureşti. Cu un bilanţ de şapte medalii (una de aur, două de argint şi patru de bronz), CNS „Cetate” a acumulat 100 de puncte şi a ocupat locul trei în clasamentul pe cluburi după Farul Constanţa (cu 33 competitori la start) cu 207 puncte şi UNEFS Bucureşti cu 144 puncte. Sportivii de la CSŞ Petroşani au cucerit cinci medalii (două de aur şi trei de argint) şi s-au clasat pe locul patru în topul pe cluburi. La competiţia desfăşurată la Constanţa au participat 140 de gimnaşti, între care multiplii campioni naţionali şi medaliaţi la numeroase întreceri internaţionale, de la cluburile: Farul Constanţa, CNS Cetate Deva, Urania Arad, CS Gimnastică Gimnis Iaşi, CSS 1 Constanţa, CSS Triumf Bucureşti, CSS Petroşani şi Universitatea Arad.

Gimnastica aerobică a făcut spectacol la Constanţa şi în acest an, cu ocazia ediţiei a 19-a a Campionatului Naţional şi a ediţiei a 15-a a Cupei Farul, întreceri care s-au desfăşurat, timp de două zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor. CSŞ Petroşani a participat cu mai mulţi sportivi de perspectivă, sportivi care au avut o evoluţie meritorie şi care promit pentru competiţiile viitoare. Astfel, sportivii pregătiţi de Elena Becze şi Luminiţa Tomescu au cucerit cinci medalii naţionale din care două au fost de aur, iar trei au fost de argint. Aurul a fost cucerit de Daniel Ţavoc la individual masculin, juniori II, şi încă o medalie de aur la proba de perechi mixt, junioare III, formată din: Daniel Ţavoc şi Nicoleta Patrichi. La proba de trio, junioare III: Andreea Şotângă, Nicoleta Elena Patrichi şi Daniel Ţavoc s-au clasat pe locul al doilea. La proba de perechi juniori III: Andreea Şotângă şi Darius Branda s-au situat pe locul al doilea. Încă o medalie de argint s-a obţinut la Grup juniori III: Alexandra Popa Maria, Darius Augustin Branda, Andreea Selena Sotângă, Elena Nicoleta Patrichi şi Daniel Ţavoc.

„Sunt foarte mulţumită de aceste rezultate pentru          că noi am luat medalii la toate probele la care am participat”, spune antrenoarea Elena Becze, mulţumită de altfel şi de prestaţia unor debutanţi care au obţinut locul cinci la trio prin Adina Tiurean, Darius Branda şi Alexandra Popa, de asemenea un loc cinci la juniori III prin Andreea Noemi Klauszman şi Valentin Vlăduţ Popa.

O participare bună au mai avut: Andreea Georgiana Negrea la individual feminin, la juniori II Cristian Chelaru, la proba de trio Vlăduţ Popa si Noemi Klauszman. „Mulţi dintre ei au fost începători şi aş doi pe această cale să-i mulţumim domnului director Toth Zoltan pentru sprijin, părinţilor acestor copii, profesorilor şi învăţătorilor lor pentru înţelegere. Pentru noi a fost un mare succes această participare”, a mai adăugat antrenoarea Elena Becze.

Profitând de cele două concursuri, organizatorii au programat şi momentele festive prilejuite de retragerea din activitatea sportivă a marilor campioni de la CS Farul Constanţa Mircea Brânzea, Mircea Zamfir şi Valentin Mavrodineanu.

La Campionatul Naţional, CS Farul a cucerit, la seniori şi juniori, 15 medalii (şapte de aur, patru de argint şi patru de bronz), rezultatele contând şi pentru Cupa Farul.

La această din urmă întrecere, a participat şi o delegaţie a unui club din Portugalia, La solicitarea mai multor arbitre, Trofeul Fair-Play i-a revenit arbitrului Cristina Dulgheroiu, care a fost echidistantă şi foarte corectă, neavantajând sportivele şi sportivii săi şi nici pe cei ai clubului Farul.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: