Simpozion Internaţional SESAM – ediţia a VI-a

lupu  INCD INSEMEX Petroşani organizează şi  anul acesta, în perioada 23-25 octombrie, la Sibiu, simpozionul internaţional pentru securitate şi sănătate în muncă SESAM. Simpozionul internaţional SESAM reprezintă astăzi un etalon al cercetătorilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în special în domeniul industriei miniere şi al industriei cu atmosfere explozive sau pirotehnice. De altfel, acestea sunt şi în acest an principalele domenii de interes pe care se axează lucrările de cercetare care urmează a fi prezentate în cadrul simpozionului. Termenul până la care cercetătorii care doresc să participe la acest important simpozion internaţional pot depune lucrările tematice este de 20 septembrie. INSEMEX se bucură şi în acest an de suportul unor coorganizatori de excepţie, respectiv Universitatea din Petroşani, Ministerul Economiei, Inspecţia Muncii Bucureşti şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică din România.   

SESAM 2013 este o acţiune care vine în sprijinul activităţilor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi are ca scop atingerea unor obiective precum, menţinerea unei relaţii strânse între cercetare şi mediul economic industrial – atât prin prisma dezvoltării echipamentelor, cât şi a creşterii nivelului de sănătate şi securitate în muncă pentru personal, diseminarea, promovarea şi prezentarea rezultatelor cercetărilor ştiinţifice, cunoaşterea celor mai noi realizări în domeniul tematicii stabilite, menţinerea contactului şi integrarea specialiştilor români în activităţile comunităţii ştiinţifice internaţionale, precum şi creşterea capacităţii de a oferi soluţii originale, precum şi identificarea şi prezentarea proiectelor de colaborare internaţională în domeniile cuprinse.

„INSEMEX este recunoscut nu numai în ţară ci şi peste hotare, fiind singura instituţie notificată la Bruxelles, pe şase directive europene. Suntem într-un proces continuu de modernizare şi îmbunătăţire a activităţii. Securitatea oamenilor este nu numai o datorie tehnică, ci şi una de conştiinţă”, a precizat  directorul general al INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: