Noi surprize pentru iubitorii sporturilor de iarnă în Straja

                Sezonul de iarnă a debutat în forță la Straja, încă de la începutul lunii decembrie. A nins ca în povești și acest lucru a ușurat munca celor care administrează domeniul schiabil. Administrația publică locală dar și cei care au investit în stațiune au făcut totul pentru a crea condițiile cele mai optime de distracție și de a oferi servicii diverse turiștilor care urcă în Straja.

Mulți dintre turiștii care vor fi prezenți în stațiune își vor petrece trecerea dintre ani pe pârtii sau în diferite locații, unde organizatorii pregătesc surprize diverse.

Moș Crăciun  a adus la Straja și  un telescaun nou, de patru  locuri, cu o capacitate de 2400 persoane/oră, debraiabil. A fost inaugurată și pârtia Baloo, cea aflată sub telegondolă, una dintre cele mai frumoase din Straja, pe  o lungime de 1000 m.

Totodată se află în curs de implementare proiectul ”Sport, Siguranță și Bun Simț pe Pârtia Mutu” realizat în parteneriat cu administrația publică locală a municipiului Lupeni. Partenerii proiectului sunt cei de la Decathlon România.

În cadrul proiectului, Pârtia Mutu, una dintre cele mai îndrăgite pârtii de schi din Straja, va fi dotată cu elemente de siguranță pentru schiori: perne dreptunghiulare și circulare de protecție și garduri de siguranță. Toate elementele de siguranță sunt marca LISKI, omologate de Federația Internațională de Schi. Stațiunea este animată și de glasurile copiilor veniți în tabere de schi, dornici să învețe despre tainele plutirii pe zăpadă și nu numai.

”Împreună cu toți partenerii noștri vom face în continuare investițiile și tot ceea ce este necesar pentru a aduce Stațiunea Straja acolo unde îi este locul: printre cele mai bune stațiuni de munte din România și, de ce nu, din sud-estul Europei, inclusiv prin continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil, spre Vulcan.  Iar stațiunea  Straja este una în care,  raportul de calitate a serviciilor și prețul plătit pentru acestea este  unul acceptabil pentru toate buzunarele”, a spus  Emil Părău, principalul dezvoltator al stațiunii.

Consiliul Local al municipiului Lupeni s-a asociat cu Comexim R Lupeni în vederea continuării  dezvoltării turistice a stațiunii montane Straja. Interesul părţilor este de a se asocia în vederea realizării în comun a proiectului de interes local vizând dezvoltarea Domeniului Schiabil Straja Lupeni 

Investițiile vor continua pentru stațiunea Straja și cu ajutorul fondurilor europene, autoritățile locale, prin proiectele de dezvoltare, încearcă  să atragă sume importante de bani, pentru diversificarea serviciilor în turism.(A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: