Modernizarea străzilor din municipiul Lupeni va continua

                Administrația locală a municipiului  Lupeni a scos la licitație un contract de peste 16 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Contractul are ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Modernizare rețea rutieră în Municipiul Lupeni – LOT 1”.

Se va realiza Proiectul tehnic și detaliile de execuție și se vor executa lucrări aferente obiectivului de investiții ”Modernizare rețea rutieră în Municipiul Lupeni – LOT 1” pe următoarele drumuri publice din interiorul localității și anume: strada Plopilor, strada Gorunului, strada Viscozei, strada Tineretului, strada Calea Brăii, strada Frumoasă, strada Roșia, str. Brazilor.

Pe străzile care fac obiectul acestui contract s-au constatat o serie de deficiențe, și anume starea de degradare a infrastructurii rutiere rigide și nerigide și a îmbrăcămintei bituminoase și din beton de ciment este avansată.

”Degradările apărute sunt specifice structurilor rutiere rigide și nerigide (faianțări, gropi, degradări din îngheț-dezgheț și văluiri), aceste defecțiuni îngreunând foarte mult desfășurarea circulației în condiții de siguranță și confort. Gropile și denivelările din carosabil provoacă degradarea prematură a autovehiculelor, stresul utilizatorilor și impun o viteză de deplasare redusă și în condiții improprii”, arată documentul.

Municipiul Lupeni a depus cerere de finanțare prin Programul Național Anghel Saligny.

Execuția lucrărilor ar urma să se desfășoare pe o perioadă de 24 de luni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: