Alte patru medalii de aur pentru cercetătorii de la INSEMEX Petroșani

              În perioada 20-22 Noiembrie 2021, s-a desfășurat ONLINE unul dintre cele mai importante evenimente din sfera cercetării și inovării românești din zona de vest, și anume Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii “PRO INVENT”. Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, salonul a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca.

Salonul Internaţional al Cercetării Științifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT de la Cluj-Napoca este înregistrat ca marcă proprie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (O.S.I.M.) de la București, titular fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, având certificatul cu numărul 100.000. Salonul a reunit, şi în acest an, universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, precum şi inventatori individuali din ţară şi din străinătate.
Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu un număr de patru invenții în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriul salonului cu patru Diplome de Excelență și patru medalii de aur.
INCD INSEMEX a obținut  patru  medalii de aur pentru următoarele invenții:
1. Stand computerizat pentru prepararea unui amestec de gaze inflamabile/toxice/asfixiante.
2. Metodă de determinare invazivă continuă a vitezei aerului.
3. Sistem de determinare continuă a vitezei aerului.
4. Sistem scalabil specializat pentru verificarea parametrilor de funcționare pentru articole pirotehnice de uz profesional – Categoria F4.

Ella Schreieber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: