INCD INSEMEX Petroșani, premiat cu două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara

            În perioada 12-14 octombrie 2021, Societatea Inventatorilor din Banat Timișoara, președinte ing. Remi Rădulescu, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, USAMVB, Continental Automotive și TVR Timișoara a organizat (online si mixt) Salonul International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara 2021.

Anul acesta au fost expuse 350 de invenții din 14 clase: medicină, agricultură, mediu, alimentație, electronică și electrotehnică, tehnic, mecanic sau paramedicină etc., create de inventatori din șase țări: Ungaria, Serbia, Germania, Siria, România și Moldova. Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pe fiecare clasă.

Criteriile de departajare au fost: noutate, aplicații, avantaje, preț, protecția mediului, impact social și economic. Având în vedere situația actuală a pandemiei, a fost organizat un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2020, miercuri 7 octombrie.

Astfel, a avut loc o prezentare mixta – online si cu prezenta fizica – a invențiilor și inovațiilor ce au fost expuse ulterior, în perioada 12 -14 octombrie, în cadrul salonului de la Timișoara.

Deschiderea salonului, prezentarea invențiilor, jurizarea și festivitatea de premiere a avut loc online și a fost televizată în direct pe un post de televiziune local.

Ca în fiecare an, INCD INSEMEX Petrosani a participat la această manifestare științifică cu patru invenții, fiind premiat cu două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Invențiile câștigătoare sunt:

  1. Stand computerizat pentru prepararea unui amestec de gaze inflamabile/toxice/asfixiante.
  2. Metodă de determinare invazivă continuă a vitezei aerului.
  3. Sistem de determinare continuă a vitezei aerului.
  4. Sistem scalabil specializat pentru verificarea parametrilor de funcționare pentru articole pirotehnice de uz profesional – Categoria F4.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: