Senatorul Cristian RESMERITA: Cioloş nu poate fi o soluţie pentru criza sanitară, economică şi socială, în care partidul lui, alături de PNL, au aruncat România în haos

               În timp ce românii mor cu sutele, noi, cu toţii, trebuie să asistăm la un joc politic de maxim cinism, ce va avea drept consecinţă prelungirea crizei politice şi  suferinţa românilor. Nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier arată că nici măcar în ultimul ceas preşedintele nu a putut accepta soluţia raţională pentru acest moment: un guvern non-politic pentru a gestiona ţara până la alegerile anticipate, la rândul lor absolut necesare.

Autoritățile statului au nevoie acum de ajutor internațional pentru gestionarea eficientă a pandemiei. În tot acest timp, în depozitele acelorași «autorități» zac uitate și nefolosite cantități enorme de echipamente de protecție, dispozitive medicale, ventilatoare, combinezoane, mănuși, măști, viziere, dezinfectant, etc., unele în pericol de deteriorare, altele pe cale de expirare.

Compania Ministerului Sănătății, UNIFARM, nu a reușit nici măcar să facă un inventar al acestor bunuri în valoare de aproape  un  miliard de lei (200 de milioane de euro)!

Guvernul și Ministerul Sănătății habar nu au ce au cumpărat, pe banii românilor, fără licitație, habar nu au ce echipamente, ce materiale, ce medicamente dețin, când expiră, câte s-au deteriorat, iar acum am ajuns să ne milogim pe plan internațional pentru ajutor.

Pe scurt: PNL și USR au dat foarte mulți bani, din care nimeni nu știe exact pe ce, materiale care au fost depozitate în condiții improprii, iar acum unii și-au dat seama că se deteriorează și expiră.

”România trebuie să aibă un guvern responsabil, care să vină cât mai grabnic cu soluţii pentru reducerea efectelor dezastruoase din aceste zile ale pandemiei, precum şi pentru rezolvarea problemelor generate de facturile uriaşe la energie, de preţurile scăpate de sub control, de majorarea dobânzilor creditelor în lei şi de celelalte probleme reale ale românilor. Din păcate, în fosta guvernare Cîţu, acestea nu s-au regăsit printre priorităţile puterii executive a ţării, fiind înlocuite de interesele politice meschine şi de grup ale decidenţilor liberali şi userişti. PSD va susţine ideea sa de a adopta măsuri de apărare a nevoilor fundamentale ale românilor, prin organizarea de alegeri anticipate. În actualele circumstanţe politice, este greu de crezut că preşedintele Iohannis va mai reuşi să reimpună o nouă ediţie a „guvernului meu”. Să ne reamintim că liderul de acum al useriştilor nu este altul decât fostul prim-ministru de după drama de la Colectiv, şeful guvernului de atunci rămânând în istorie ca neavând niciun fel de realizare pe perioada mandatului. Absorbţia ZERO a fondurilor europene din anul în care Cioloş a fost premier este o demonstraţie elocventă a incapacităţii sale de a conduce guvernul. Este clar că Cioloş nu poate fi o soluţie pentru criza sanitară, economică şi socială în care partidul lui, alături de PNL, au aruncat România în haos. Și tot pe timpul lui, a început și dezastrul în Valea Jiului, cu închiderea minelor. PSD nu are cum să susţină un premier care are o susţinere parlamentară de 15 la sută, fiind evident că şansele ca o asemenea propunere să treacă de votul Parlamentului sunt nule”, a ținut să transmită senatorul Cristian Resmeriță.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: