Senatorul Cristian Resmeriță: Pentru PSD asigurarea infrastructurii școlare este o prioritate

         Ar fi ideal ca noul an şcolar să se finalizeze aşa cum a început  cu toţi elevii în bănci şi dascălii la catedră. Ar fi extraordinar să vedem cum răsună curţile şcolilor de glasurile cristaline ale copiilor, iar vacanţele să fie la vremea lor. Ar fi de dorit ca feţele frumoase ale copiilor să fie descoperite, la fel şi ale învăţătorilor, pentru a se cunoaşte unii pe alţii şi pentru a-şi citi pe chipuri bucuria de a fi împreună. Ar fi sublim ca toţi elevii să îşi însuşească, în ritmul şi după puterile lor, sub îndrumarea profesorilor, cunoştinţele care să le fie de folos în viaţă. Ar fi fundamental ca dascălii, cu harul şi cu vocaţia lor, să le câştige încrederea, să-i ajute şi să-i înţeleagă, potrivit dictonului: „Fă rai, unde predai!”Ar fi important ca şi copiii, pe lângă cărţi şi caiete, să aibă mereu la ei bunul simţ şi respectul, pe care îl datorează educatorilor lor!

Aşteptările elevilor şi profesorilor în noul an şcolar sunt fireşti, la acest nou început, după o pauză atât de lungă de şcoală în şcoală. Toţi îşi doresc ore în format fizic, lecţii atractive şi mai mulţi bani pentru educaţie. 80% dintre elevi şi profesori vor ca anul acesta orele să se desfăşoare fizic, la şcoală, iar jumătate dintre elevi îşi doresc ca profesorii să facă lecţiile mai atractive, mai interactive. Iar pentru a realiza toate aceste lucruri trebuie să beneficiezi de o infrastructură școlară generoasă, la standarde europene. 

Deciziile privind investițiile în infrastructura de educație vor contribui la asigurarea accesului la medii de învățare care sprijină dezvoltarea personală, coeziunea socială și dezvoltarea sustenabilă.  Mă bucură că în comunitățile Văii Jiului s-au facut pași  importanți pentru atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, modernizarea și reabilitarea instituțiilor de învățământ, pentru că, cea mai bună investiție este în copii și viitorul comunităților noastre. PSD va urmări în continuare derularea noului an şcolar şi va sancţiona corespunzător toate derapajele ce vor fi semnalate de toţi cei implicaţi în buna desfăşurarea a actului educaţional, a ținut să declare senatorul Cristian Resmeriță.

Elena DRAGOMIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: