O săptămână plină de evenimente la ZILELE MUNICIPIULUI LUPENI

           Administraţia publică  locală a mai punctat un nou succes. Timp de o săptămână, municipiul Lupeni a fost în sărbătoare.

Debutul manifestărilor dedicate ”Zilelor municipiului Lupeni” a avut loc încă de la începutul săptămânii cu competiţiile sportive în care au fost angrenaţi copii, tineri şi seniori care iubesc crosul, fotbalul, handbalul, concursul de biciclete,  pentru aceştia fiind competiţii organizate pe categorii de vârstă, unde cei mai buni au învins.  Câştigătorii au primit diplome, medalii şi cupe.

Tot în acea perioadă, la stadionul municipal a avut loc și CUPA STRAJA, la fotbal, la care au participat peste 600 de copii, de la mai multe cluburi din țară.

 ”Îi felicit pe toți cei care au participat la competițiile sportive și le mulțumesc competitorilor, instructorilor, antrenorilor și tuturor acelora care iubesc sportul din municipiul Lupeni care s-au implicat, trup și suflet, în organizarea acestor evenimente sportive de mare anvergură”,  a spus edilul lupenean.

La Palatul Cultural, Dan Puric a susținut conferința ”Să se ridice țara”, iar în Parcul de la CAP au avut loc demonstrații de Kempo și dans aerobic.            

Seria evenimentelor cultural-artistice din programul ediției din acest an a ”Zilelor municipiului Lupeni” a fost completată de o festivitate cu emoții aparte, în cadrul căruia reprezentanții Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni s-au întâlnit cu cele 12 familii din localitate care anul acesta au  împlinit  50 de ani de conviețuire ca  familie: Elena și Dinu Surugiu; Ligia și Vasile Botezatu; Valeria și Carol Honig; Olivia și Ioan Roșu; Margareta și Petru Elizeu; Ioana și Neculai Aiftincăi; Zînca și Vasile Murărașu;   Elena și Alexandru Morar; Anca și Dumitru Badea; Maria și Gheorghe Rusan; Viorica și Radu Dreghici; Magdalena și Doru Bolosin.

Exemplul lor de conduită și viață, este unul care stă sub semnul excelenței, le mulțumesc, încă o dată familiilor de aur ale Lupeniului pentru modelul pe care-l reprezintă pentru noi, cei mai tineri, dar și pentru întreaga lor contribuție la dezvoltarea municipiului Lupeni. Îi felicit pentru performanța vieții de familie și le doresc viață lungă împreună, sănătate, bucurii și toate cele bune !”, a spus celor prezenți la eveniment, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Ing. Dan Marcu, decanul de vârstă din Consiliul local,  a fost distins cu un premiu special de excelență cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață, el este un om a cărui activitate profesională și personală a fost, în bună măsură dedicată comunității din Lupeni și Uricani. Modest, fidel și cu un înalt caracter, cu o meticulozitate în organizare, cu înalt spirit civic, competență și cu o putere de muncă excepțională, domnul Dan Marcu este un om de la care și eu am avut multe de învățat, iar amprenta muncii sale,  se regăsește în foarte multe capitole din dezvoltarea municipiului Lupeni”, a declarat primarul lupenean.

Cele trei zile din weekendul trecut, au adus în municipiul Lupeni o atmosferă de sărbătoare, iar participanţii s-au declarat încântaţi de tot ceea ce au trăit la ”Zilele municipiului Lupeni” cât şi de artiştii care au fost invitaţi în cele trei seri de concert, care au avut loc în Parcul Copiilor din Bărbăteni.

Organizatorii le-au oferit lupenenilor un program artistic bogat, care să satisfacă cerinţele tuturor, de toate pentru toate vârstele şi gusturile. Iubitorii muzicii populare i-au putut vedea în recitaluri pe îndrăgiții: Ionică Moroşanu, Olguța Berbec, Remus Novac, Leo Cozma, Teodora Filip, Andrei Calotă, Color, Diana Delis, HARA și Feli, seara de sâmbata încheindu-se cu un impresionant foc de artificii, publicul și invitații cântând la unison ”LA MULȚI ANI, LUPENI!”.

Ziua de duminică a fost cea a talentelor locale, în program evoluând tineri artiști în devenire ale Văii Jiului, ce fac parte din ANSAMBLUL JIENII PETROȘANIULUI,  elevi pregătiți de Simona Ionașc, Alecsia Ilieș, Ciprian Ciutre, Ganea Sidonia, Ionela Magyari, Mihaela Covaci,  și trupa AD-HOC, care a încheiat programul artistic.

Lupenenii s-au distrat pe cinste, cei mari la terase cu mici şi bere şi alte produse tradiţionale, iar cei mici au putut să-şi satisfacă plăcerea plimbându-se în maşinute şi alte aparate care vin de obicei, la astfel de evenimente, iar spectacolele au demonstrat că, la Lupeni se pune accent pe promovarea tinerelor talente.

”Vreau să le mulțumesc cetățenilor care au participat, în mod activ, la toate activitățile, fie ele artistice, sportive sau festive. Le mulțumesc artiștilor care au răspuns anul acesta invitației noastre și au fost prezenți la spectacolele organizate de Primăria și Consiliul local și tuturor celor care au urcat pe scena de la Lupeni în aceste zile, oferindu-ne atât de multe momente admirabile. Desigur, nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, astfel încât Zilele Municipiului Lupeni să poată constitui un alt moment memorabil pentru comunitatea noastră locală, care s-au desfășurat pot spune, sub semnul Excelenței”, a conchis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: