Premieră la Lupeni: cununie civilă în parcul de la CAP

Parcul de la CAP din municipiul Lupeni a devenit după reabilitare și modernizare un loc preferat de petrecere a timpului liber și loc pentru evenimente cultural-artistice organizate de municipalitate. Iată că, odată cu trecerea timpului, parcul și-a găsit o nouă destinație, pentru că, vinerea trecută a avut loc, în premieră, oficierea unei cununii civile.

Doi tineri frumoși din Lupeni, Claudia și Laurențiu, au devenit de vineri, familia Tudor, într-o ambianță de vis creată de o firmă de amenajări exterioare, cu multe flori albe, așa cum a fost și rochița miresei, albul reprezentând puritatea și inocența.

Emoționat și el, primarul municipiului Lupeni a felicitat tânărul cuplu și le-a spus: ”Sunt convins că vă veți realiza visele, văd doi tineri responsabili, frumoși, mă bucur că aveți alături de dumneavoastră familia, prietenii și nașii. Ne dorim să avem tinere familii în comunitatea noastră și vreau să vă transmit din partea mea personal fericire, multă putere, să vă bucurați de viață pe deplin, dar este important să vedem cum ne-o facem noi, ca și oameni. Sunt convins că veți trece și peste obstacolele care vor apărea în viața de zi, cu zi. Este pentru prima dată când organizăm aici, un astfel de eveniment, oamenii din parc se bucură alături de voi. Vă doresc să aveți copii, să iubiți și să faceți în așa fel încât, să aveți grijă de ei, pentru că, dacă dorim să avem bătrânețile  liniștite, le putem avea doar atunci când investim în copiii noștri, doar atunci când  îi vedem fericiți, bucuroși, și noi vom avea bătrânețile frumoase. Vă transmit tuturor sănătate și CASĂ DE PIATRĂ”.

Căsătoria este al doilea cel mai mare eveniment din viața omului, după naștere. În viziunea populară nunta sau căsătoria este înțeleasă ca o trecere spre o altă etapă a vieții, etapă ce marchează intrarea tinerilor în viața socială, în rândul oamenilor.

O nuntă la români presupune mult fast și veselie, iar tradițiile și obiceiurile de nuntă au fost și acum respectate, cu muzică bună, boabe de orez pentru fertilitate, multe flori, prăjituri și suc care au fost împărțite celor prezenți în parc. Să le spunem și noi, tinerilor  felicitări și ani mulți împreună.

Angella Dumitrașcu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: