Lucrări la canalizare făcute de mântuială în Petroșani

         După precipitațiile abundente de aseară mai multe case din Colonia Petroșani au fost inundate, dar și stăzi din cartierul Aeroport, în zonele unde mereu au fost probleme. Cetățenii ii acuză pe cei care au  lucrat de mântuială, atunci când au introdus canalizarea.

În cartierul Colonie din Petroșani, canalizarea a fost înlocuită din anul 2020, dar ineficiența ei, se vede acum, după ploaia de aseară.

”Chiar dacă o să supăr multe persoane, fac public pe această rețea de socializare, situația din băile casei mele din Cartierul Colonie al municipiului Petroșani. Am spus la vremea respectivă că înlocuirea conductei de canalizare vechi, de 0,6 m diametru, cu o conductă de 0,3 m, este greșită, pentru că zona Cartierului Colonie este ca nivel – sub oraș – iar o ploaie de cod portocaliu sau roșu face din cartier un supraplin ce aduce probleme. Am rămas doar cu vorbele și teama. Acum, teama a venit! Doamne, ajută-ne!”, a ținut să transmită fostul consilier Viorel Pascu.

I-am cerut fostului consilier mai multe amănunte, dar, în completarea acestuia au venit mai mulți cetățeni din zonă, care au confirmat, că după lucrările efectuate, apa curgea pur si simplu pe străzi. Mulți dintre locuitorii din cartierul Colonie au avut probleme și mai mari, deoarece au avut apă pluvială și din canalizare, în camere și în curte.

”Probleme au fost pe mai multe străzi din cauza canalizării. În urmă cu puțin timp s-au reabilitat străzile, s-au asfaltat, dar fără a se înlocui vechea canalizare, care datează din anul 1973. În 2020 a fost înlocuită doar canalizarea de pe str. Plopilor. Toate străzile au fost înălțate cu cel puțin 20-30 de cm, și e normal că acum apa pătrunde cu ușurință în curți. Astăzi, apa curgea pur și simplu pe străzi”, a completat și dna Adela Marcu.

În sprijinul celor afectați de inundații au venit pompierii care au extras apa cu pompa.

Cei din Colonie sunt reprezentați chiar de către un consilier local, care, a fost ”tras de urechi” de concetățenii săi, cerându-i chiar să facă un proiect pentru decolmatarea unui pârâu din zonă, care a creat de multe ori, probleme.

Rămâne de văzut și cine va plăti pagubele produse în curțile oamenilor și când vor remedia cei de la APA SERV situația canalizării din cartierul Colonie.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: