Puiu Codreanu va concerta la Nedeia Sânzienelor din Straja

          Izvorâte din experienţă şi înţelepciune de viaţă, din bucurie şi din durere, din năzuinţele şi dorurile românului, din setea de linişte sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură şi tradiţiile populare creează punţi de legătură între generaţii. Tradiţiile, obiceiurile, portul popular şi folclorul sunt comori inestimabile care definesc un popor, făcâdu-l unic, statornic, nemuritor.

Joi, 24 IUNIE 2021, începând cu ora 10.00, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Lupeni în colaborare cu S.C. Comexim R SRL Lupeni vă invită, să participați la NEDEIA SÂNZIENELOR. Evenimentul va avea loc în STAȚIUNEA STRAJA.

La Nedeia din Straja, va avea loc tradiționalul Concurs de cai, urmat apoi de programul artistic unde, invitatul special este îndrăgitul solist Puiu Codreanu, Niculina Stoican, Ovidiu Peica, Aida Busuioc, alături de orchestra ”Codruț”.

Credincioşii sunt aşteptaţi să participe şi la slujba religioasă  care va avea loc la Schitul din Straja, de la ora 10.00.

Pentru că în data de 24 iunie se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a IEI, organizatorii speră ca şi anul acesta, portul popular să fie purtat cu mândrie, mai ales de localnici, pentru că au straie vechi şi frumoase.

Turiştii vor putea şi ei să vadă cum se păstrează pe aceste meleaguri tradiţiile şi obiceurile populare. Pentru doritorii care vor dori să urce în stațiunea Straja, telegondola va funcționa pe toată durata manifestării. (R.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: