Sfânta Varvara va ocroti Petroşaniul

În şedinţa de consiliu care a avut loc săptămâna aceasta la Petroşani, consilierii locali au aprobat ca Sfânta Varvara să fie patroana spirituală a oraşului.

Această decizie a fost luată având în vedere că în municipiul Petroşani sunt două lăcaşe de cult cu acelaşi patron spiritual, una ortodoxă şi alta romano-catolică şi cum localitatea are ca activitatea economică, preponderentă mineritul, s-a luat decizia, în unanimitate ca Sfânta Varvara, sau Barbara să devină patroana spirituală a oraşului. La data aniversării acesteia pe 6 decembrie, pe lângă manifestările organizate la nivelul unităţilor miniere şi administraţia publică locală, intenţionează să-şi diversifice paleta de evenimente, prin care să fie sărbătorită Sfânta Varvara.

Tot în cadrul şedinţei au mai fost aprobaţi 5000 de lei pentru tipărirea lucrării”Poveşti Petrilene” de I.D. Sîrbu, s-a alocat banii necesari decontării cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice, care nu dispun de locuinţă pe raza municipiului Petroşani, aferente lunilor aprilie-august 2014. Şi Parcul Pieţei Centrale în care se mai organizau diferite manifestări cultural artistice a fost preluat de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care are în vedere iniţierea unui proiect prin care se doreşte modernizarea acestuia.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: