Veşti proaste pentru milioane de familii – PNL – USR au tăiat iar alocaţiile copiilor!

                   Alocațiile nu se măresc anul acesta, chiar dacă toți copiii României așteptau la 1 iulie ca, guvernanții să-și respecte promisiunea făcută. Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat luni seară că în 2021 nu va mai avea loc nicio majorare. Următoarea creștere a alocațiilor pentru copii este programată la 1 ianuarie 2022, a declarat fostul prim-ministru.

Iar marţi, 15 iunie 2021, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaţilor, parlamentarii puterii au votat împotriva copiilor.

Deputaţii lui Cîţu şi Ghinea nu vor să dubleze alocaţiile – ok – am înţeles, dar de ce nu vor să le crească nici măcar cu 20% cum au promis alături de Iohannis, în campania electorală?

Trist, dar adevărat, Guvernul Cîţu, cu cinismul bine cunoscut faţă de cetăţeni, anulează majorarea alocaţiilor pentru copii prevăzută prin lege de la 1 iulie. Versiunea adoptată de Senat a proiectului de lege anulează două din cele mai 5 tranşe de majorare prevăzute tot de Orban şi Cîţu în OUG 123/2020, încălcând astfel, cu neruşinare, promisiunile făcute înainte de alegeri că vor găsi resurse şi vor dubla în final alocaţiile, aşa cum prevede legea adoptată prin votul PSD.

Majorarea alocaţiilor pentru copii reprezintă o urgenţă pentru sănătatea şi educaţia copiilor dar şi pentru viitorul României, din moment ce naşterile sunt la minimul ultimilor ani. Tocmai de aceea, PSD a acţionat pentru dublarea alocaţiilor şi pentru respectarea legii. Noi am depus un amendament la Legea bugetului de stat cu precizarea surselor de finanţare, dar  s-a respins fără niciun argument.  Se va depune o noua iniţiativă legislativă,  care să oblige Guvernul să majoreze alocaţiile.

Întotdeauna trebuie să existe fonduri pentru ca niciun copil să nu mai trăiască în sărăcie. Dar trebuie să existe voinţă politică şi capacitate de a gestiona resursele. Acum 3 ani s-au a găsit soluţii bugetare şi  s-au dublat alocaţiile pentru copii.

PNL-iştii şi USR-iştii au strigat în anii trecuţi că vor dublarea alocaţiilor. Acum sunt la putere şi le taie!

PSD cere tuturor parlamentarilor să respingă corupţia din PNRR şi să voteze moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea
Eşecurile repetate în privinţa întocmirii unui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care să corespundă criteriilor impuse de Comisia Europeană, gravele erori de conţinut şi mai ales corupţia masivă care a stat la baza întocmirii proiectului trimis la Bruxelles impun demiterea urgentă a ministrului Cristian Ghinea.
Orice parlamentar care se opune corupţiei şi care doreşte ca banii europeni să nu umfle conturile sponsorilor politici, ale consultanţilor prieteni şi ale sinecuriştilor de casă, poate face astăzi dovada bunei sale credinţe votând pentru moţiunea simplă a PSD.
– Consultanţa de 133.000 de euro de persoană pe zi este un act clar de corupţie!
– Alocarea doar pentru consultanţă a 10% din fondurile cuprinse în PNRR este nu doar un jaf masiv, ci corupţie pandemică de-a dreptul!
– Încredinţarea directă a peste jumătate de miliard de euro unei companii abia înfiinţate este un act premeditat de corupţie pentru tunul financiar pe care l-au pregătit prin PNRR!
Numai pentru aceste exemple flagrante de corupţie clară, iresponsabilitate şi incompetenţă ministrul Ghinea trebuie să plece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: