Competiții sportive, tabere și pregătiri pentru sezonul de vară în Straja

           Stațiunea Straja se află într-un amplu proces de dezvoltare economică, iar preocuparea majoră a administrației locale și a principalilor investitori este de-a crește adresabilitatea stațiunii și în perioada verii.

Se pregătesc mai multe competiții, un raliu, de mountain- bike, acțiuni culturale, etc. În Straja se vor organiza: Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali; Tabăra de aventură și nutriție pentru preșcolari; Tabăra de aventură pentru elevi; Tabăra de sport și nutriție pentru adulți; Team building.

Și cu siguranță numărul turiștilor și doritorilor de a petrece timpul liber eficient, va crește.

”Cu cei de la ACR urmează să organizăm un concurs cu mașini. Avem și un investitor care a realizat un circuit de biciclete și  o mare competitie internațională Transylvania DOWNHILL. Dorința noastră este aceea de a face ca în  Straja  să existe activitate cât mai mare și pe timp de vară, să fie mult mai animată, față de anii trecuți. Sunt bani ce vin acum în Valea Jiului, iar turismul este o prioritate.  Anul trecut, stațiunea a fost ocupată, pe timpul verii, în proprorție de 20%, am avut și pandemie iar acum,  rolul nostru este în acest an, să avem undeva la 30 – 35 % și se încercă să nu mai vedem, treptat, trecerea abruptă de la iarnă la vară. Să nu mai fie diferențe între numărul de turiști care vin în Straja, în anotimpuri diferite”, a spus primarul lupenean.

Ella Schreiber

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: